Міська рада шість років поспіль не може відселити автостоянку з ділянки, на якій дозволила будувати концертний комплекс

19 Грудня 2013

У Львові могли б побудувати концертно-спортивний комплекс у районі проспекту Чорновола, на вулиці Торф’яній, якби мерії вдалося веселити автостоянку. Судова тяганина триває з 2007 року.

ТОВ «Автолюбитель –плюс» у 2005 році орендувало терміном на 1 рік ділянку площею 1,8 га на вул. Торф’яній для обслуговування автостоянки. Згідно з умовами договору, підприємство мало першочергове право на продовження оренди, але повідомити про своє бажання повинно було не пізніше ніж за 90 днів до завершення терміну дії попереднього договору. Однак цього не зробило, тому у квітні 2006 року договір оренди припинив свою дію.

Щоправда, мерія, як встановив суд, ще до завершення дії угоди не мала наміру продовжувати оренду, адже ще в січні 2006 року Львівська міська рада прийняла ухвалу №3149 “Про погодження ЛКП “Спортресурс” місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту відведення земельної ділянки на пр. В.Чорновола – вул. Торф’яній  у Львові”. Ділянку мали відвести для будівництва та обслуговування концертно-спортивного комплексу, який планувало будувати ТОВ «Концертно-спортивний комплекс «Львів», а комунальне підприємство мало виступати як партнер проекту без створення  окремої юридичної особи.

У 2007 році мерія звернулась до суду з вимогою звільнити ділянку і виграла справу. У лютому 2008 року рішення Господарського суду Львівської області підтвердив Вищий  господарський суд України. Проте це рішення також не було виконано. А у березні сторони підписали мирову угоду, умови якої не були виконані. Чергове звернення до суду датується вже 2013 роком. Весь цей час фірма не сплачувала орендну плату за користуванням ділянкою, адже підстави для її нарахування зникли одночасно з закінченням терміну дії договору.

11 грудня Господарський суд Львівської області вирішив, що повноваження щодо розпорядження земельною ділянкою на вулиці Торф’яній належить до виключної компетенції Львівської міської ради і зобов’язав ТОВ «Автолюбитель-плюс» її звільнити.

Чи буде виконано рішення суду швидше ніж через шість років наразі невідомо. Засновниками ТОВ «Автолюбитель-плюс» є брати Орест та Василь Гадзецькі та Михайло Федоровський.

До речі, серед засновників «Концертно-спортивного комплекс «Львів» є Віталій Кіндій, співвласник будівельної компанії «Т.В.Д.», Лідія Білас, генеральний директор ПрАТ «Нова» (мінеральна вода «Моршинська») колишній радник та бізнес-партнер екс-губернатора Миколи Кмітя, Степан Гордий, голова профкому ПАТ «Львівобленерго».