Чиновники до Євро-2012 обрали фірму, яка взяла гроші, однак поставила не увесь товар

18 Грудня 2013

Господарський суд Одеської області вирішив стягнути з ТОВ “Тіелсі Груп” на користь Державного підприємства “Дирекція з будівництва об’єктів до Євро 2012 у м. Львові” суму невикористаного авансу у розмірі 2 млн 180 тис. грн. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У рішенні суду написано, що між Дирекцією та “Тіелсі Груп” у травні 2012 року було укладено договір поставки товару за державні кошти. Мова йде про спеціалізовані аеродромні автомобілі для перевезення снігу, для обслуговування аеропорту та аеродрому, для супервайзерів, бригади технічного обслуговування, для VIP пасажирів, для служби безпеки, спеціалізований автомобіль для прибирання. Згідно з Вісником держзакупівель, сума угоди становила 13,7 млн грн.

Того ж травня Дирекція перерахувала товариству аванс у розмірі 6 млн 868,6 тис. грн. До кінця 2012 року “Тіелсі Груп” мала б поставити товар на цю суму, однак непогашеним залишився аванс у розмірі 2 млн 180 тис. грн. “Тіелсі Груп” мала повернути ці гроші, однак не зробила цього. Прострочення становило понад двісті днів.

Суддя вирішив, що “Тіелсі Груп” має повернути цей невикористаний аванс. Також фірма заплатить 162 тис. грн пені за невчасно повернений аванс, 283,5 тис. грн пені за прострочення строку поставки товару, 537 тис. грн штрафу за прострочення строку поставки товару і 63,3 тис. грн судового збору.

Нагадаймо, що замовлення у ТОВ “Тіелсі Груп” було зроблено за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника. Директором ТОВ “Тіелсі Груп” є Олексій Савко, а засновником – Марія Савко, яка відома як голова Іллічівської районної організації Партії регіонів м.Одеси.