Через факсиміле львівські медики відмовилися зекономити тридцять тисяч гривень

13 Грудня 2013

Комунальний заклад Львівської облради “Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” за результатами відкритих торгів замовив два види автомобільних шин для УАЗів у ТОВ “Компанія Віром” на 323,8 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Тендер передбачає купівлю 404 шин по 760 грн/шт та по 860 грн/шт. Їх мають привезти до кінця грудня 2013 року.

Загалом у торгах брало участь три компанії. Найдешевша пропозиція надійшла від ТОВ “Укравтозапчастина” (292,9 тис. грн), однак їх пропозицію відхилили через те, що на сторінках їх пропозиції стоїть не оригінальний підпис уповноваженої особи, а факсиміле. “Наявний факсиміле не можна розцінювати як оригінальний підпис, адже факсиміле – це є аналог підпису, що лише його відтворює. А також учасником не надано у складі пропозиції конкурсних торгів документ, що регулює порядок застосування факсиміле саме в даній юридичній особі, та який дозволяє його застосовувати в діловодстві, а саме при нанесенні його на документи”, – написали члени комітету конкурсних торгів.

Відтак через факсиміле не вдалося зекономити понад 30 тис. грн.

Власниками ТОВ “Компанія Віром”, зареєстрованого у 2005 році, є Роман Гаврилів (80%) та Віктор Лісогор (20%). Згідно з Вісником держзакупівель, це перший тендер, в якому перемогла ця компанія.