Міська рада виселяє збанкрутілий “Комфорт-Інвест” з ділянки на Юнаківа

11 Грудня 2013

Господарський суд Львівської області вирішив розірвати договір оренди земельної ділянки та зміни до договору між Львівською міськрадою ТОВ “Інвестиційна компанія “Комфорт-Інвест” (раніше “Комфорт-Сервіс”). Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Земельну ділянку площею 1,3472 га на вулиці Генерала М. Юнаківа, 9 товариство орендувало у міста з 2004 року. Договір оренди підписали на 10 років. Землю давали для будівництва та обслуговування житлових будинків.

У 2010 році депутати Львівської міськради навіть звільнили “Комфорт-Інвест” від сплати інвестиційного внеску за будівництво 9-10-ти поверхових житлових будинків з вбудованими автостоянками та вбудованим дошкільним закладом для дітей у житловому кварталі на вул. Генерала М. Юнаківа, 9.

Утім станом на 1 жовтня 2013 року заборгованість орендаря перед містом становила вже 175,1 тис. грн. Зазначимо, що перші борги виникли у 2011 році, однак міськрада звернулася до суду лише у 2013-му.

ТОВ “Інвестиційна компанія “Комфорт-Інвест” нині перебуває в стані припинення діяльності за судовим рішенням про банкрутство. Засновником є ТОВ “Комфорт-Груп”, власниками якого є Василь Савенко, Володимир Кадушкевич, Тарас Сосновський (депутат ЛМР попереднього скликання), Олена Савич, Роман Разумов, ВАТ “Бетонгруп” та ТОВ “Андромеда Інвест”.

Згідно з ЄДР, “Андромеда Інвест” має двох власників: Кобуладзе Бачукі й ТОВ “Девелоперська компанія “Комфорт”, яка контролюється тим же Кобуладзе Бачукі. За інформацією SMIDA, акціонерами ВАТ “Бетонгруп” є ПАТ “Компанія з управління активами “Перевесло” (51,5%) та ПАТ “ЗНКIФ “Розбудова” (46,4%)