Прокуратура хоче скасувати тендер, бо міськрада обрала фірму без досвіду та техніки

10 Грудня 2013

Прокуратурою Львівської області пред’явлено позов до Управління капітального будівництва Львівської міської ради та переможця конкурсних торгів ТОВ “Львівбудмережі”, аби визнати недійсними рішення комітету з конкурсних торгів та договору на реконструкцію вул. Мечникова у Львові. Про це повідомляє Прокуратура Львівської області.

Мова йде про тендер на 46,8 млн грн, результати якого оголосили нещодавно, у листопаді цього року. Мечникова мали реконструювати на ділянці від вул. Пекарської до вул. Личаківської. “Н.Г. Львів” повідомляли, що переможець торгів “Львівбудмережі” зареєстровано лише у грудні 2012 року. Власником фірми був Олег Пастущак. Цього року товариство було перереєстровано на Лесю Кужею, яка також є засновницею львівського ТОВ “Будівельна компанія “Інстал плюс”. Пошук більш детальної інформації про “Львівбудмережі” не дав фактично жодних результатів – лише кілька повідомлень про оголошені фірмою вакансії водія та слюсаря.

У ході прокурорської перевірки було встановлено, що конкурсні пропозиції учасників не відповідають умовам конкурсної документації, а у переможця, ТОВ “Львівбудмережі”, відсутній досвід проведення аналогічних робіт, так само як і відсутнє матеріально-технічне забезпечення для їх виконання. Незважаючи на це міськрада уклала угоду саме з цим товариством.