- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ не зупинив скандальну закупівлю вугілля

02.12.2013 @ 08:34 в Новини

Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України розглянула скарги трьох учасників відкритих торгів щодо порушень під час закупівлі вугілля Департаментом житлово-комунального господарства ЛОДА і відмовила в їх задоволенні. Про це повідомляється на сайті [1] відомства.

Комісія зайнялася цим питанням значно швидше визначеного раніше терміну. Зокрема, як повідомляли [2] “Н.Г. Львів”, скаргу ТОВ ТД “Світ СР” мали розглядати аж 10 грудня. До АМКУ також звернулися ПП “Енергозахід” та ТОВ “Вербена”, чиї скарги також мали розглядати у середині грудня, однак зробили це вже 28 листопада.

Наразі на сайті АМКУ не вдається відкрити повні тексти відповідних рішень, відтак достеменно невідомо, з яких причин було відмовлено у задоволенні скарг.

Як відомо [3], чотирнадцять компаній брали участь у відкритих торгах на закупівлю понад семи тисяч тонн вугілля для закладів освіти, охорони здоров‘я та соціального захисту області. 1 листопада 2013 року комітет з конкурсних торгів Департаменту ЖКГ акцептував пропозиції трьох фірм: ТОВ ВП “ЗВЗ”, ТОВ “Галич сервіс автотранс” та приватного підприємця Оксани Кімаковської, які пропонували вугілля за найвищими цінами.До дешевших пропозицій у комітету з конкурсних торгів виявилося чимало зауважень [4], як от ініціали замість повного імені та по-батькові на завірених документах.

Власником ВП “ЗВЗ” є Богдан Голінчак. Раніше цим товариством володів був Андрій Кузьмик. Саме він нині є одноосібним власником іншого переможця ТОВ “Галич сервіс автотранс”. Обидві компанії зареєстровані в Черновограді за однією адресою, на вулиці Львівській, 26. Як з’ясувало розслідування “Наших грошей”, ці компанії знаходяться фактично за одними дверима. Один із працівників в офісі “ЗВЗ” розповів, що “Галич сервіс автотранс” – це їх компанія, яка займається перевезеннями.

Незважаючи на те, що акцепт у даному тендері оголосили лише 1 листопада, вже у вересні та жовтні ТОВ ВП “ЗВЗ” розпочало завозити паливо у навчальні заклади за так званими договорами позички. За інформацією, отриманою від керівників навчальних закладів, від імені ТОВ ВП “ЗВЗ” вугілля розвозив Віталій Кімаковський — чоловік вже згаданого приватного підприємця Оксани Кімаковської.

Статутний капітал ТОВ “Галич сервіс автотранс” та ТОВ ВП “ЗВЗ” становить лише тисячу гривень. Якщо ВП “ЗВЗ” існує хоча б два роки, то “Галич сервіс автотранс” зареєстрували лише у рік тому — 19 листопада 2012 року.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/12/02/amku-ne-zupynyv-skandalnu-zakupivlyu-vuhillya/

URLs in this post:

[1] сайті: http://www.amc.gov.ua/amku/control/main/uk/publish/category/92997

[2] повідомляли: http://ngl.media/2013/11/14/uhody-na-postachannya-palyva-ne-pidpyshut-18-lystopada-amku-rozhlyadaje-skarhu/

[3] відомо: http://ngl.media/2013/11/13/departament-zhkh-obitsyaje-ramkovi-uhody-na-zakupivlyu-vuhillya-pidpyshut-lyshe-za-umovy-zmenshennya-tsiny/

[4] чимало зауважень: http://ngl.media/2013/11/06/yak-vykynuty-deshevshi-firmy-z-tenderu-dosvid-loda/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.