АМКУ не зупинив скандальну закупівлю вугілля

02 Грудня 2013

Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України розглянула скарги трьох учасників відкритих торгів щодо порушень під час закупівлі вугілля Департаментом житлово-комунального господарства ЛОДА і відмовила в їх задоволенні. Про це повідомляється на сайті відомства.

Комісія зайнялася цим питанням значно швидше визначеного раніше терміну. Зокрема, як повідомляли “Н.Г. Львів”, скаргу ТОВ ТД “Світ СР” мали розглядати аж 10 грудня. До АМКУ також звернулися ПП “Енергозахід” та ТОВ “Вербена”, чиї скарги також мали розглядати у середині грудня, однак зробили це вже 28 листопада.

Наразі на сайті АМКУ не вдається відкрити повні тексти відповідних рішень, відтак достеменно невідомо, з яких причин було відмовлено у задоволенні скарг.

Як відомо, чотирнадцять компаній брали участь у відкритих торгах на закупівлю понад семи тисяч тонн вугілля для закладів освіти, охорони здоров‘я та соціального захисту області. 1 листопада 2013 року комітет з конкурсних торгів Департаменту ЖКГ акцептував пропозиції трьох фірм: ТОВ ВП “ЗВЗ”, ТОВ “Галич сервіс автотранс” та приватного підприємця Оксани Кімаковської, які пропонували вугілля за найвищими цінами.До дешевших пропозицій у комітету з конкурсних торгів виявилося чимало зауважень, як от ініціали замість повного імені та по-батькові на завірених документах.

Власником ВП “ЗВЗ” є Богдан Голінчак. Раніше цим товариством володів був Андрій Кузьмик. Саме він нині є одноосібним власником іншого переможця ТОВ “Галич сервіс автотранс”. Обидві компанії зареєстровані в Черновограді за однією адресою, на вулиці Львівській, 26. Як з’ясувало розслідування “Наших грошей”, ці компанії знаходяться фактично за одними дверима. Один із працівників в офісі “ЗВЗ” розповів, що “Галич сервіс автотранс” – це їх компанія, яка займається перевезеннями.

Незважаючи на те, що акцепт у даному тендері оголосили лише 1 листопада, вже у вересні та жовтні ТОВ ВП “ЗВЗ” розпочало завозити паливо у навчальні заклади за так званими договорами позички. За інформацією, отриманою від керівників навчальних закладів, від імені ТОВ ВП “ЗВЗ” вугілля розвозив Віталій Кімаковський — чоловік вже згаданого приватного підприємця Оксани Кімаковської.

Статутний капітал ТОВ “Галич сервіс автотранс” та ТОВ ВП “ЗВЗ” становить лише тисячу гривень. Якщо ВП “ЗВЗ” існує хоча б два роки, то “Галич сервіс автотранс” зареєстрували лише у рік тому — 19 листопада 2012 року.