- NGL.media - https://ngl.media -

Апеляційний суд залишив ділянку на Міцкевича у власності «Галнафтогазу»

27.11.2013 @ 08:32 в Новини

Львівський апеляційний господарський суд відхилив [1] апеляційну скаргу Національної спілки художників України і залишив ділянку на вулиці Міцкевича, 9 у власності ТОВ «Центр розвитку нерухомості».

Як повідомляли «Н.Г.Львів» Національна спілка художників оспорювала право власності товариства на ділянку в центрі міста і вимагала визнати недійсним наявний у підприємства державний акт на право власності. Аргументами Спілки було те, що у протягом трьох місяців у 2011 році Спілка була власником нерухомого майна за адресою пл. Міцкевича, 9, яке перейшло їй у спадок від колишнього Художнього фонду УРСР. Згідно чинного законодавства Спілка могла скористатися правом на отримання земельної ділянки для обслуговування майна. Проте з’ясувалось, що земля вже перебуває у власності «Центру розвитку нерухомості».

Під час розгляду справи з’ясувалось, що аргументи про майно Спілки не зовсім відповідають дійсності, оскільки вже з 1999 року жодної будівлі за адресою Міцкевича, 9 у Львові не існує. Будинок був повністю зруйнованим. Проте це не завадило Спілці в червні 2011 року продати «приміщення та фундамент на площі Міцкевича, 9»  Ростиславу Оленчину, який на той момент був директором ТОВ «Львівський художньо-виробничий комбінат», яке до 2007 року називалось Підприємство Львівської обласної організації Національної спілки художників України «Львівський художньо-виробничий комбінат».

Львівський апеляційний суд підтвердив, що право власності Спілки на земельну ділянку жодним чином не порушено, оскільки на момент звернення  до суду вона не була власником майна на даній ділянці, адже самого майна не існує.

ТОВ «Центр розвитку нерухомості» входить до групи компаній Віталія Антонова «Універсальна інвестиційна група», найбільш відомою з яких є «Концерн Галнафтогаз».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/11/27/apelyatsijnyj-sud-zalyshyv-dilyanku-na-mitskevycha-u-vlasnosti-halnaftohazu/

URLs in this post:

[1] відхилив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/35473054

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.