- NGL.media - https://ngl.media -

Землю ринку у Львові хоче захопити зять голови суду

20.11.2013 @ 11:56 в ГРОШІ ВІД КОЛЕГ

Стосовно ПП «Наш ринок» у Львові реалізовується схема рейдерського захоплення. Про це заявила директор підприємства Тетяна Маріч, повідомляє ZIK [1].

За її словами, йдеться про те, що у вересні цього року ПП «Наш ринок» подало на розгляд сесії ЛМР пакет документів на продовження договору оренди землі площею 0,43 га на вул. Раппопорта, 8, оскільки, відповідно до закону, має переважне право на таку оренду. У цей час стає відомо, що у серпні за тією ж адресою було зареєстроване ТзОВ «Ринок наш», яке звернулося з листом до начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Михайла Бокала із проханням замінити сторону в договорі земельної ділянки від 24 грудня 2010 року.

Коли міськрада у цьому відмовила, «Ринок наш» звернувся з позовом до Господарського суду Львівської області. Правозахисник Юрій Зошій заявив, що це стандартна схема рейдерського захоплення – спочатку подається абсурдний лист у міську раду, потім позовна заява в суд, який на час розгляду справи виносить заборону вчиняти з цим договором будь-які дії. Як наслідок, термін договору оренди закінчується, ділянка стає вільною і її можуть зайняти інші особи. Тим часом, питання про продовження договору оренди землі для ПП «Наш ринок» має розглядатися на найближчій сесії ЛМР – 21 листопада.

Як зазначила Тетяна Маріч, серед засновників ТОВ є син депутата Жовківської районної ради від «Фронту змін» Юрія Пехника – 19-річний студент Василь Пехник. Крім того, підприємці стверджують, що на їх ринок зазіхають наближені до голови одного з львівських судів. «Усі дії, які пов’язані з рейдерством, весь час – у нас навіть є відеозйомки – веде Руслан Тростянський. Це є зять голови Окружного адміністративного суду», – заявила Маріч.

Власником ТОВ “Ринок наш” є Роман Вікарчук, Василь Пехник та ТОВ “Наш ринок”, засноване Олегом Голодом та Степаном Корпало.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/11/20/zemlyu-rynku-u-lvovi-hoche-zahopyty-zyat-holovy-sudu/

URLs in this post:

[1] ZIK: http://zik.ua/ua/news/2013/11/18/zemlyu_pp_nash_rynok_u_lvovi_probuie_zahopyty_zyat_golovy_sudu__pidpryiemtsi_440623

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.