Донька Ігоря Думи відсудила в ЛОДА компенсацію за те, що її фірма не перемогла в конкурсі

18 Листопада 2013

Управління розвитку інфраструктури Львівської облдержадміністрації та Львівський державний обласний навчально-курсовий комбінат виплатять ПП “Гал-Всесвіт” 29,3 тис. грн збитків у вигляді упущеної вигоди. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У постанові суду йдеться про те, що внаслідок протиправних рішень ЛОДА та комбінату підприємство “Гал-Всесвіт” не визнали переможцем конкурсу, а відтак воно не могло перевозити пасажирів на маршруті №790 і отримувати дохід від цього.

Мова йде про конкурс на автобусні маршрути загального користування, який проводили у 2012 році. На маршруті №790 переможцем визначили ВАТ “Львівське АТП 14630”. “Гал-Всесвіт” не погодилося з цим і звернулося до суду, який визнав протиправним рішення ЛОДА про переможця на даному маршруті й скасував його. Так само через суд скасували рішення комбінату, який у конкурсі оцінював пропозиції перевізників. Вже після повторної оцінки “Гал-Всесвіт” набрало найбільше балів, а тому було визнано переможцем.

Так як увесь цей час підприємство було незаконно позбавлено права здійснювати перевезення пасажирів на даному маршруті, відповідно претендувало на компенсацію збитків. Для розрахунків такої компенсації було використано розмір доходу підприємства за аналогічний період 2012 року на цьому ж маршруті.

На початку розгляду справи в суді першої інстанції ними було заявлено вимогу про компенсацію в розмірі 173,5 тис. грн. Однак потім було зменшено до 29,3 тис. грн. Причини зменшення розміру збитків у судових текстах не повідомляються.

Власницею ПП “Гал-Всесвіт” є Надія Кобрин, донька Ігоря Думи, екс-начальника територіального управління Головавтотрансінспекції у Львівській області.