- NGL.media - https://ngl.media -

У мерії Белза погано прочитали угоду, а тому таки розрахуються з угорською компанією за рекламу

18.11.2013 @ 08:55 в Новини

Львівський господарський суд 5 листопада 2013 року вирішив [1], що міська рада Белза (Сокальський район, Львівської області) повинна заплатити компанії SVS CityMedia 4 тисячі 680 грн за розміщення промоційної інформації про місто на сайті www.meriaonline.com.ua [2]. Компанія звернулась до суду, оскільки мерія містечка не платила за надані їй послуги, хоча три роки тому підписала відповідну угоду.

Як розповів «Н.Г. Львів» Володимир Муха, міський голова Белза, він був переконаний, що послуги не надані, адже представники мерії не надсилали компанії жодних промоційних матеріалів – текстових чи фото.

Найцікавіше, що в Єдиному державному реєстрі судових рішень є ціла низка схожих, ба навіть ідентичних справ. Протягом 2011-2013 років компанія SVS CityMedia позивалась до понад десятка міських та сільських рад по всій території України. Є позови до рад сіл Ліще Сокиричі, Бужанка, Хорлупи (Волинська область) Пасічна, Слобідка-Кульчієвецька (Хмельницька область), Обарів (Харківська область), Перемилів (Рівненська область) тощо.

Всі ці селищні ради у вересні-грудні 2010 років уклали угоди з компанією SVS CityMedia [3]про «… надання послуг з розробки інформаційних матеріалів, їх графічного оформлення та редагування, а також з публікації вказаних інформаційних матеріалів на порталі www.meriaonline.com.ua українською, російською, німецькою та англійською мовами». За це вони повинні були заплатити 4 680 грн 00 коп.

Так виглядає інформація англійською та німецькою мовами про місто Белз та село Хорлупи вартістю 4 680 грн:

мерія 2 [4]

Мер Белза підтвердив, що справді заключив угоду з представником SVS CityMedia. Але він був переконаний, що згідно з п. 1.1 даної угоди, замовник (міська рада) повинен надати матеріали і лише тоді виконавець приступить до роботи. Матеріали Белзька міська рада не надавала – не було, ні часу на підготовку, ні грошей на оплату робіт.

Натомість в угоді існує пункт 3.8, який передбачає, що замовник зобов’язаний  протягом 4-х днів з моменту отримання повідомлення про публікацію надіслати коригування, в іншому випадку інформаційні матеріали  вважатимуться прийнятими, а зобов’язання виконавця вважатимуться виконаними. Повідомлення справді були надіслані, про що є відповідні документи про вручення.

Господарські суди у всіх областях країни однаково протрактували умови угоди – жодних застережень чи вимог щодо корегування розміщеної  інформації, відповідач позивачу не надав, а відтак зобов’язання SVS CityMedia за договорами вважаються виконаними.

Засновником компанії SVS CityMedia є угорське підприємство “Волтерс Комьюнікейшнз». Директор компанії Юлія Шусть, яка також є керівником дитячого пізнавального проекту [5]«Жирафа Рафа».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/11/18/400-vidnosno-chesnyh-sposoby-zarobyty-hroshi-v-malenkomu-mistechku/

URLs in this post:

[1] вирішив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/34634034

[2] www.meriaonline.com.ua: http://www.meriaonline.com.ua/

[3] SVS CityMedia : http://www.svscitymedia.com/uk_index.html

[4] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2013/11/мерія-2.jpg

[5] проекту : http://rafaclub.net/uarafa/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.