Сорок шість мільйонів на ремонт Мечнікова освоїть невідома фірма зі статутником у тисячу гривень

15 Листопада 2013

Вулицю Мечнікова, на відтинку від Пекарської до Личаківської, відремонтують за 46,8 млн грн. Переможцем тендеру, який був оголошений Управлінням капітального будівництва Львівської міської ради, стало ТОВ «Львівбудмережі» – повідомляється у Віснику державних закупівель.

Статутний фонд «Львівбудмережі», яке зареєстровано у грудні 2012 року становить тисячу гривень. Власником фірми було вказано Олега Пастущака. Пошук більш детальної інформації про фірму та її власника не дав фактично жодних результатів – лише кілька повідомлень про оголошені фірмою вакансії водія та слюсаря.

Реконструкція вулиці Мечнікова має тривалу історію – ремонтні роботи тут повинні були завершити ще у квітні 2008 року. Тендер на 10,5 млн грн виграло ВАТ «Шляхове ремонтно-будівельне управління №65». Проте в процесі реконструкції виникла потреба в додаткових роботах, які стосувались ремонту інженерних мереж та підземних комунікацій, оцінку стану яких неможливо було передбачити під час розробки проекту. В результаті, коштів виявилось недостатньо, і відремонтували лише частину вулиці. Було також багато претензій до якості виконаних робіт.

У березні цього року Ігор Фалюта, в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської міської ради, заявляв, що для ремонту Мечнікова необхідно орієнтовно 35 мільйонів гривень. Фірма-новачок «Львівбудмережі», що досі не перемагала в жодному тендері, підняла цю суму до 46 млн. А от більш досвідчені конкуренти, які брали участь в даному тендері, наприклад, «Шляхове ремонтно-будівельне управління №65», готове було працювати лише за суму майже на 10 млн грн більшу.