- NGL.media - https://ngl.media -

Львівській аквапарк «Пляж» заборгував банку понад сто мільйонів гривень

11.11.2013 @ 13:58 в Новини

Приватне акціонерне товариство «Кредобанк» через суд намагається повернути позичку у розмірі понад 100 мільйонів гривень, яку банк надав ПАТ «Комплекс водних видів спорту» (КВВС), власнику львівського аквапарку «Пляж». Про це стало відомо з постанови [1]Львівського апеляційного господарського суду.

«Кредобанк» вимагає стягнути з КВВС 101 млн 208 тисяч гривень. Позика взята у 2006 році під 11% річних. Сума кредиту — 75 млн грн.

Перше провадження у справі було порушено [2]Господарським судом Львівської області 15 серпня 2013 року, однак розгляд справи призупинили, тому що «Комплекс Водних Видів Спорту» подало зустрічний позов до «Кредобанку» про спонукання до внесення змін до кредитного договору. Цей позов Господарський суд повернув без розгляду через несплату судового збору. З подальшого розвитку судових засідань випливає, що судовий збір підприємство не сплатило через «складне матеріальне становище», але при цьому не представило достатніх доказів того, що становище насправді складне.

Тепер, згідно з постановою апеляційного суду від 24 жовтня, Господарський суд Львівської області відновить слухання справи за позовом “Кредобанку” до аквапарку про повернення ста мільйонів. Дата засідання ще невідома.

Згідно з фінансовим звітом підприємства за 2012 рік, що розміщений на сайті ресурсу SMIDA, вартість основних засобів підприємства становить 59,1 млн грн. Від реалізації продукції КВВС минулого року виручило 11 млн 235 тис грн. При цьому собівартість продукції становить 12 млн 762 тис. грн. Збиток підприємства минулого року склав 1 млн 527 тис грн.

За інформацією SMIDA, станом на 2012 рік офіційними власниками акцій ПАТ «Комплекс водних видів спорту» є  Верлінська Анастасія Олегівна та Любомудров Сергiй Станіславович. Їм належить 40 та 60 відсотків акцій відповідно. Головою наглядової ради акціонерного товариства є депутат міської ради від ВО «Свобода» Андріан Гутник. Саме з  його ім’ям, насамперед, асоціюється діяльність аквапарку. Журналістам Forbes він представлявся саме як власник цього спортивно-розважального закладу.

Нещодавно Гутника звинуватили у створенні бізнесу на мільйонних кредитах, які він не повертає. У коментарі Гал-Інфо [3]Гутник заявив, що: «Будівля аквапарку справді перебуває у банківській заставі. Ми взяли кредит у банку на реконструкцію, і нині він виплачується. Про жодне неповернення не йдеться».

Докладніше читайте у тексті [4] «Н.Г. Львів»


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/11/11/lvivskij-akvapark-plyazh-zaborhuvav-banku-ponad-sto-miljoniv-hryven-2/

URLs in this post:

[1] постанови : http://reyestr.court.gov.ua/Review/34424945

[2] порушено : http://reyestr.court.gov.ua/Review/32996404

[3] Гал-Інфо : http://galinfo.com.ua/news/144649.html

[4] тексті: http://ngl.media/2013/11/11/krutyj-spusk-akvaparku/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.