- NGL.media - https://ngl.media -

Міністерство оборони спробувало повернути свиноферму, яку продав Свідерській і програло

08.11.2013 @ 08:30 в Новини

Господарський суд Львівської області визнав [1] законним продаж приміщень  свиноферми по вулиці Шевченка у Львові. Свиноферма знаходилась в межах військового містечка. Сьогодні офіційна адреса проданого майна – село Рясна-Руська. У 2008 році нежитлові приміщення, загальною площею 2 581 кв. м, були продані з аукціону  за ціною 620 тисяч гривень приватному підприємству «Кардинал».

Військова прокуратура в інтересах Міністерства оборони України і концерну «Військторгсервіс» вимагала визнати недійсним договір купівлі-продажу між Концерном та ПП «Кардинал» на підставі того, що Міноборони не давало дозволу на продаж приміщень, а угода була підписана особою, яка перевищила свої повноваження.

Угоду підписав тодішній началькик Управління торгівлі Західного оперативного командування Концерну “Військторгсервіс” Григорій Свідерський. Як вже повідомляли [2] «Н.Г. Львів», Свідерський за час перебування на цій посаді продав [3] певну кількість військового майна, яке сьогодні прокуратура намагається повернути з перемінним успіхом. Протягом 2007-2008 років концерн «Військторгсервіс» продав нерухомого майна на 1 млн 864 тис. грн.

Повернути приміщення свиноферми не вдалось. Суд підтвердив, що Свідерський діяв в межах своїх повноважень. А щодо відсутності дозволу Міноборони на відчуження майна, то суд вважає, що оскільки міністерство прийняло оплату за договором купівлі-продажу, то це означає його схвалення.

Власниками ПП «Кардинал» є Тамара та Наталія Денисенко і Володимир Валявка, львів’янин, який є депутатом Рівненської міської ради від ВО «Свобода». Він також є президентом рівненського міні-футбольного клубу “Кардинал-Рівне”.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/11/08/ministerstvo-oborony-sprobuvalo-povernuty-svynofermu-yaku-prodav-sviderskij-i-prohralo/

URLs in this post:

[1] визнав: http://reyestr.court.gov.ua/Review/34582593

[2] повідомляли: http://ngl.media/2013/09/10/vijskovyj-prokuror-ne-vidsudyv-nazad-mahazyn-yake-vijsktorh-sviderskyj-prodav-vlasnij-firmi/

[3] продав: http://ngl.media/2013/08/27/prokuror-povernuv-vijskovym-prymischennya-yake-sviderskyj-prodav-po-220-dolariv-za-kvadrat/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.