Фірма регіонала відсудила комунальне приміщення в центрі Львова

05 Листопада 2013

Вищий господарський суд України 30 жовтня 2013 року виніс другу постанову щодо комунального приміщення на вулиці Краківській,5 у Львові. І вона знову не на користь Львівської міськради та громади, адже ТОВ “Інтер-Лев” стане власником 112,9 м² комунального майна і нічого за це не заплатить.

Як вже повідомляли “Н.Г. Львів”, у березні 2006 року ТОВ “Інтер-Лев” взяло у міськради в оренду нежитлові приміщення за адресою вулиця Краківська, 5 загальною площею 150,5 м². В орендованих приміщеннях розпочали реконструкцію без усіх відповідних погоджень. У 2007 році Галицька районна адміністрація прийняла розпорядження “Про реконструкцію нежитлових приміщень першого поверху та підвалу на вул. Краківській, 5 під кафе”, яким надано дозвіл ТОВ “Інтер-Лев” завершити самовільно розпочату реконструкцію за поданим ескізним проектом.

Внаслідок реконструкції площа приміщень зросла до 151,9 м², а всі поліпшення майна, здійснені товариством, оцінені експертом у 3 млн 23,5 тис. грн (майно подорожчало на 74,3%). Відтак “Інтер-Лев” подало два позови, згідно з якими вимагало визнати за собою право власності на 74,3% площі (приблизно 112,9 м²). Тепер вже є друга постанова Вищого господарського суду, а тому “Інтер-Лев” таки стане власником 74,3% орендованого в міста приміщення.

По 15% у статутному фонді ТОВ “Інтер Лев” мали Елеонора Скибенко, Ірина Тушницька та Олена Кочарян. Найбільша частка, 55%, належала Миколі Кочаряну, голові Галицької районної в м. Львові організації Партії регіонів. За адресою вулиця Краківська, 5 у Львові є ресторан “Краківська брама”.