Екс-голова райради так і не надрукував книжку, за яку йому три роки тому заплатив старосамбірський відділ культури

04 Листопада 2013

Прикарпатська асоціація розвитку краю поверне відділу культури Старосамбірської райдержадміністрації отримані ще три роки тому 23 тисячі гривень. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням суду, 26 жовтня 2010 року між відділом культури Старосамбірської РДА та Прикарпатською асоціацією розвитку краю укладено договір на виготовлення двох науково-популярних, фотохудожніх та історично-документальних видань. Загальна вартість договору 58 тис. грн.

У грудні 2010 року вони підписали перший акт, відповідно до якого виготовлення книжки “Церкви Старосамбірщини” коштує 23 тис. грн. Того ж місяця відділ культури здійснив передоплату в розмірі 23 тис. грн. Проте, до закінчення дії договору — 30 грудня 2010 року, асоціація умови договору не виконала.

Як вбачається із гарантійного листа, який датується вже 2012 роком, асоціація зобов’язалася передати готову продукцію до грудня 2012 року. Однак книжок відділ культури так і не побачив. Тому у лютому 2013 року попросили повернути 23 тис. грн

На момент подання позову до суду ні грошей, ні книг “Церкви Старосамбірщини” райдержадміністрація не отримала. Відтак суддя зобов’язав Прикарпатську асоціацію розвитку краю повернути отримані кошти в розмірі 23 тис. грн.

Засновниками Прикарпатської асоціації розвитку краю були Михайло Катрич, Іван Проць та Володимир Горбовий. Згідно з інформацією на сайті Старосамбірської РДА, Іван Проць займає посаду голови Торчиновицької сільради. Володимир Горбовий до січня 2013 року був головою Старосамбірської райради, нині є просто депутатом ради.