В Дрогобичі відкрили Парк культури попри заборону суду

01 Листопада 2013

Поки судді Вищого господарського суду України розглядають справу щодо повернення ПП «НАТБУД» Дрогобицькій міській раді самовільно зайнятої земельної ділянки на території “Парку  культури і відпочинку”, міський голова Дрогобича разом із директором зазначеної фірми відкривають в парку дитячий майданчик.

Як повідомляли «Н.Г.Львів» 13 травня 2013 року Господарський суд Львівської області зобов’язав ПП «НАТБУД» демонтувати два самочинно побудовані об’єкти незавершеного будівництва: площею 180 та 280 кв. м. на території парку і повернути ділянку місту. Справу було порушено за позовом Дрогобицької міжрайонної прокуратура в інтересах міської ради. Підприємство подало апеляцію на це рішення, але Львівський апеляційний господарський суд залишив його в силі.

Щоправда, мерія від початку судового процесу не була в захопленні від активності прокуратури, оскільки кілька років тому «НАТБУД» стало бажаним інвестором, який мав впорядкувати парк. Всіх обіцянок воно не дотрималось, але парк дещо облагородило. Як свідчили коментарі представників мерії, міська влада не прагнула знову самостійно утримувати парк.

Попри це, суд вищої інстанції залишив в силі рішення Львівського апеляційного суду, згідно з яким підприємство «НАТБУД» повинно було повернути ділянку місту і не проводити там господарської діяльності. Відповідна постанова була прийнята 22 жовтня 2013 року. А офіційне відкриття першої черги «Парку культури та відпочинку» в Дрогобичі відбулось через три дні – 25 жовтня.

Як повідомив сайт “Дрогобич-інфо”, на відкритті були присутні міський голова Олексій Радзієвський, якому директор підприємства Василь Денека дякував за те, що він повірив у інвесторів і «…незважаючи на все, дав шанс завершити розпочату справу». Ймовірно, він мав на увазі судовий процес і вже знав, що відкриття  парку є незаконним. Але в Дрогобичі своя правда і сила, оскільки, Денека також вірить в «…успішну реалізацію інвестиційного проекту».