“ЛАЗ” через суд не змусив “Київпастранс” прийняти двадцять два замовлені раніше тролейбуси

28 Жовтня 2013

Київський апеляційний господарський суд 21 жовтня 2013 року відмінив рішення суду першої інстанції, яким “Київпастранс” було зобов’язано прийняти 22 тролейбуси “ЛАЗу”. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У постанові йдеться про те, що 12 жовтня 2012 року комунальне підприємство “Київпастранс” замовило у ТОВ “Торговельно-фінансова компанія “ЛАЗ” 23 нові тролейбуси ЛАЗ Е-301. Ціна усіх 85,1 млн грн. Договір про купівлю набирав чинності з дня його підписання сторонами і діяв до кінця 2012 року, але в будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов’язань. “ЛАЗ” хоч і не отримав попередньої оплати, але 26 грудня 2012 року поставив перший тролейбус.

Однак далі “Київпастранс” відмовився приймати тролейбуси, тому “Торговельно-фінансова компанія “ЛАЗ” звернулася до суду. Суд першої інстанції задовольнив позов “ЛАЗу” і зобовязав комунальне підприємство виконати умови договору та прийняти ще 22 тролейбуси.

Київпастранс” не погодилося з таким рішенням. Під час розгляду апеляційної скарги представник комунального підприємства зазначив, що у них відсутні підстави для прийняття товару, оскільки вони мали прийняти тролейбуси у період дії договору, тобто з 12 жовтня по 31 грудня 2012 року. Окрім того, здійснення ними закупівлі за договором, укладеним у 2012 році, можливе було лише протягом бюджетного періоду, який закінчився 31 грудня 2012 року.

Судді переглянули докази повідомлення ЛАЗом “Київпастрансу” про готовність поставити тролейбуси і відхилили їх. Зокрема, вони вирішили, що із долученого до матеріалів справи звіту факсимільного апарату не вбачається інформації щодо змісту відправлень та щодо одержувачів зазначених відправлень. А відтак “ЛАЗ” не довів факту надсилання “Київпастрансу” повідомлення про готовність поставити товар та ухилення комунального підприємства щодо прийому товару.

Власниками “Торговельно-фінансової компанії “ЛАЗ” були Таісія Саніна та ТОВ “Сіті транспорт груп”, де засновниками були Ігор Чуркін і Таісія Саніна.