- NGL.media - https://ngl.media -

Дрогобицька міськрада не доплачуватиме за ремонт дороги, бо не повідомила депутатів про збільшення ціни

17.10.2013 @ 08:42 в Новини

Депутати Дрогобицької міської ради відмовились оплачувати додаткові угоди по ремонту міської вулиці на суму 432,5 тисячі гривень. Як виявилося, чиновники мерії не повідомили їх про подорожчання ремонту. І хоча сам ремонт був проведений ще у 2008 році, 9 жовтня 2013 року суд вирішив, що доплачувати виконавцю робіт  ПАТ «Прикарпатбуд» не треба .

За результатами тендеру, проведеного у 2008 році, між ВАТ «Прикарпатбуд» та Департаментом міського господарства Дрогобицької міської ради було укладено договір про реконструкцію вулиці Трускавецької в місті Дрогобичі. Вартість робіт, що фірма зобов’язувалась завершити до кінця того ж року, становила 3,4 млн грн. У жовтні того ж року Департамент міського господарства уклав дві додаткові угоди про збільшення ціни на суми 296,4 тис. грн та  136, 1 тис. грн. Про укладання цих додатків чиновники депутатів не повідомили, а вони відмовились платити.

19 липня 2012 року Господарський суд Львівської області вирішив [1] стягнути суму боргу з Дрогобицької міської ради попри те, що Державна казначейська служба заявила, що додаткові угоди укладені без відповідних бюджетних асигнувань та з порушенням бюджетного законодавства. Юристи мерії оскаржили рішення в апеляційному порядку і виграли справу. А ще через рік подали зустрічний позов. Суд вирішив, що термін позовної давності в даному випадку не порушено, оскільки депутати дізнались про укладення додаткових договорів лише 18 вересня 2012 року зі службової записки від Департаменту міського господарства. Тобто вже навіть після першого судового рішення.

Юристи «Прикарпатбуду» заявили, що це питання неодноразово обговорювалось на депутатських комісіях, проте офіційні протоколи відсутні, суду не представлені, відтак доказів немає. Аргумент про те, що Дрогобицька міська рада повинна була знати про укладення додаткових договорів в силу підпорядкованості їй Департаменту міського господарства, суд вважає необґрунтованими.

Господарський суд Львівської області визнав [2], що в даній ситуації порушене право Дрогобицької міської ради самостійно визначати напрями використання бюджетних коштів, а відтак доплачувати майже півмільйону боргу депутати не зобов’язані. 9 жовтня 2013 року Львівський апеляційний господарський суд залишив [3] це рішення в силі, а апеляційну скаргу ПАТ «Прикарпатбуд» без задоволення.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/10/17/drohobytska-miska-rada-ne-bude-doplachuvaty-za-remont-dorohy-tomu-scho-deputativ-ne-povidomyly-pro-dodatkovi-koshty/

URLs in this post:

[1] вирішив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/25315131

[2] визнав: http://reyestr.court.gov.ua/Review/32044320

[3] залишив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/34086482

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.