Клерк з адміністрації президента отримав півтора мільйони на ремонт школи

16 Жовтня 2013

Відділ освіти Шевченківського району Управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міськради 3 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Еком» на реконструкцію першого поверху у школі №23 на вул.Варшавській, 126. Вартість робіт 1,44 млн грн. Про це повідомляють “Наші гроші” з посиланням на «Вісник державних закупівель».

У школі мають замінити вікна та двері, поштукатурити, пофарбувати стіни, облицювати їх керамiчною та глазурованою плиткою, поставити нову підлогу, змонтувати світильники, встановити умивальники і унітази, прокласти трубопроводи каналізації, водопостачання і опалення.

Єдиним конкурентом була компанія «Сервіскотломонтаж-Львів», яку заснували Сергій Липовецький, Григорій Скакун, Павло Мосендз, Віталій Крижанівський. Різниця пропозицій склала 2,2%.

Фірму «Еком» заснували Маркіян і Нестор Дацишини.

Маркіян Дацишин очолює управління забезпечення зв’язків з Верховною Радою і Кабінету міністрів Адміністрації Президента. Маркіян Дацишин працював у президентській адміністрації і за часів Віктора Ющенка, а до того був заступником директора «Недержавного аналітичного центру «Інститут реформ», який пов’язують з Іваном Васюником і Віктором Пинзеником.

Нестор Дацишин був депутатом Львівської міськради у 2002-2006 рр.

Їх батько, Богдан Дацишин з жовтня 2001 по 2002 рік працював директором Держдепартаментуелектроенергетики Міністерства палива та енергетики, був в.о. першого віце-президента НАЕК «Енергетична компанія України».

З часу заснування «Віснику державних закупівель» у 2008 році було опубліковано дані про підряди «Екому» на 23,65 млн грн., усі у Львові.