У Золочеві віддали котельню в оренду приватній фірмі, і тепер за опалення платитимуть їй

07 Жовтня 2013

Золочівська центральна районна лікарня Львівської області за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника замовила послуги теплопостачання на 200 тис. грн у ТОВ “Золочівенергоінвест”. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

В обгрунтуванні закупівлі в одного учасника сказано, що усі прилади та обладнання для виробництва теплової енергії, що належать до комунальної власності, були передані ТОВ “Золочівенергоінвест” в оренду, а тому альтернатива відсутня. Також вказано, що дозвіл на передачу в оренду був даний Золочівською міськрадою 17 травня 2013 року, договір оренди підписали 22 липня 2013 року.

Згідно з Вісником держзакупівель, це перше замовлення для “Золочівенергоінвест”. Товариство було створене лише 29 квітня 2013 року. Директором “Золочівенергоінвесту” є Андрій Михайлович Омельчук. Він також є директором ще одного ТОВ – “Золочівенергоресурс”. Обидві фірми такоють однакову юридичну адресу: Золочів, вул. Шашкевича, 28.

Золочівенергоресурс” також заснована у квітні, однак 2012-го року. На сайті Золочівської РДА повідомляється, що “Золочівенергоресурс” взяло в оренду та перевело на альтернативне паливо 5 котелень МКП “Золочівтеплоенерго”: котельні на вул. Ак.Павлова, 72, вул. Ак.Павлова, 48, вул. Ак. Павлова, 68; вул. Гайдамацька, 12, вул. Мазепи, 6.

Золочівська лікарня, яка замовила послуги з опалення, знаходиться за адресою вул. Ак. Павлова, 48. Відтак повністю не зрозуміло, яким чином орендаря котельні в особі “Золочівенергоресурс” було змінено на “Золочівенергоінвест”.

За процедурою закупівлі в одного учасника у 2012 та 2013 роках ТОВ “Золочівенергоресурс” вже отримало 4,7 млн грн.

Власниками “Золочівенергоресурсу” було вказано Андрія Омельчука, Юрія Гельжинського та Михайла Драча.