- NGL.media - https://ngl.media -

Прокуратура стверджує, що таки подала касацію, аби повернути землі дитячого табору “Левеня”

07.10.2013 @ 18:29 в Новини

Прокуратура Шевченківського району Львова звернулася до Вищого господарського суду з касацією, аби витребувати земельну ділянку в Брюховичах, де колись був дитячий табір “Левеня”. Про це “Н.Г. Львів” повідомила прес-секретар Прокуратури Львівської області Маряна Гайовська.

Як вже писали [1] “Н.Г. Львів”, з 1994 року постійним користувачем земель оздоровчого табору для дітей “Левеня” було Львівське ВО “Львівсільгоспмаш”, однак у 2006 році, згідно з судовими рішеннями, добровільно від них відмовилося. У червні 2010 році ТОВ “Левеня” (яке створили лише за три тижні до цього) придбало будівлі на цій ділянці. Ще через місяць Брюховицька селищна рада затвердила ТОВ “Левеня” документацію із землеустрою та надала земельну ділянку площею 1,4675 га по вул. Ягідна, 11 в оренду на 25 років. Через рік, у червні 2011 року, селищна рада вирішила продати ділянку ТОВ “Левеня” за 1 млн 805 тис. грн, тобто лише по 12,3 тис. грн за “сотку”.

Прокуратура та міськрада позивалися, аби скасувати рішення Брюховицької селищної ради, визнати недійсним договір та повернути ділянку. У суді доводили, що Брюховицька селищна рада з перевищенням повноважень вилучила спірну земельну ділянку з постійного користування Львівського ВО “Львівсільгоспмаш”, хоча ця ділянка віднесена до земель оздоровчого призначення державної форми власності та її вилучення може проводитись лише Кабінетом Міністрів України. На жаль, спочатку програли у першій інстанції, а потім суд не задовольнив [2] апеляційну скаргу.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутня касаційна скарга прокуратури. Утім, за словами Маряни Гайовської, прокуратура області оскаржила попередні рішення судів у касаційному порядку ще у квітні цього року (№ 05/1-4493-13). Наразі у прокуратурі не отримали інформації про розгляд касаційної скарги з Вищого господарського суду України, тому вони надіслали туди відповідного листа.

Нагадаймо [1], що суд вже повертав першу касаційну скаргу у цій справі без розгляду, тому що юристи міськради не додали документів, які підтверджують направлення копій касаційної скарги сторонам по справі. В ухвалі сказано, що “працівниками Львівського апеляційного господарського суду при розкриванні поштового відправлення, яке надійшло від Львівської міської ради по справі №5015/4704/12 не виявлено документів, а саме доказу надіслання копій касаційної скарги стороні”.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/10/07/prokuratura-stverdzhuje-scho-taky-podala-kasatsiyu-aby-povernuty-zemli-dytyachoho-taboru-levenya/

URLs in this post:

[1] писали: http://ngl.media/2013/10/04/prokuratura-i-miskrada-zlyly-spravu-pro-dytyachyj-tabir-levenya-v-bryuhovychah/

[2] не задовольнив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/30524334

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.