- NGL.media - https://ngl.media -

Депутати Тістики не змогли узаконити торгово-розважальний комплекс, який вони самовільно збільшили у п’ять разів

25.09.2013 @ 09:06 в Новини

магнат [1]ТОВ “СВ” наразі не стане власником самовільно реконструйованої будівлі на вулиці Гетьмана І.Мазепи, 25-б. Львівська міськрада спільно з заступником прокурора Львова успішно оскаржили [2] рішення Господарського суду Львівської області, згідно з яким ця фірма отримувала таке право. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

ТОВ “СВ” стало власником нежитлової будівлі загальною площею 126,5 кв. м на вулиці Гетьмана Мазепи, 25-б у 2005 році. Львівська міськрада надала їм земельну ділянку площею 0,4511 в оренду на 10 років для обслуговування торгово-розважального комплексу лише у 2012 році.

Компанія здійснила реконструкцію існуючої будівлі, внаслідок чого 126,5 кв. м перетворилися на 612,3 кв. м. На суді представник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області зазначив, що фірма не отримувала дозволів на виконання даних будівельних робіт, роботи проводились без належно затвердженої та погодженої проектної документації, державних стандартів, норм і правил.

Незважаючи на це, суд першої інстанції вирішив [3] (суддя Юлія Олегівна Сухович) визнати за ТОВ “СВ” право власності на реконструйовану будівлю, адже вона відповідає санітарним, будівельним та пожежним нормам. Також реконструкція не порушує права чи охоронювані законом інтереси інших осіб.

Однак при розгляді апеляційної скарги, суддя взяв до уваги доводи міськради та прокурора. Зокрема, ТОВ “СВ” звернулося до суду з позовом про визнання права власності на самочинне будівництво, хоча це питання спочатку мало б розглядатися компетентним державним чи органом місцевого самоврядування. У Львові діє порядок погодження самочинного будівництва, встановлений рішенням виконавчого комітету від 9 вересня 2011 року №835 “Про затвердження положення про порядок врегулювання питань самочинного будівництва у м. Львові”. І, з огляду на рішення міськради про погодження самобуду чи відмову, “СВ” могло б звернутися до суду. Однак ця фірма, за словами апелянтів, навіть не зверталася до міськради для такого погодження.

Власниками ТОВ “СВ” є два “свободівці” Володимир Тістик [4] та Ярослав Тістик [5]. Перший — депутат Львівської облради, другий — депутат Львівської міської ради.

Фото – самобуд депутатів від ВО “Свобода” на вулиці Мазепи (maps.google.com.ua)


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/09/25/za-deputatamy-tistykamy-ne-vyznaly-pravo-vlasnosti-na-torhovo-rozvazhalnyj-kompleks-yakyj-vony-samovilno-zbilshyly-u-pyat-raziv/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2013/07/магнат.png

[2] оскаржили: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/33626369

[3] суд першої інстанції вирішив: http://ngl.media/2013/07/24/dva-deputaty-svobodivtsi-chhaly-na-zakon-samovilno-zbilshyly-ploschu-budovy-u-5-raziv-i-sudyatsya-z-miskradoyu/

[4] Володимир Тістик: http://www.oblrada.lviv.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=32&Itemid=37

[5] Ярослав Тістик: http://lvivrada.gov.ua/deputaty/14516-tistyk-jaroslav-zinovijovych

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.