Вищий господарський суд прийняв перші рішення по брюховицьким лісам, і вони не на користь громади

12 Вересня 2013

ТОВ “Лазурит-007” залишиться власником ділянки площею 1,1248 га в Брюховичах. 4 вересня Прокуратура Шевченківського району Львова програла касацію у Вищому господарському суді України.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, мова йде про 18 га рекреаційних земель, які Брюховицька селищна рада незаконно вилучила у місцевого лісництва і у 2008 році продала по 2,9 та по 3 тисячі гривень за “сотку” ПП “Буддизайн” та ТОВ “Новобуддизайн”. Ці компанії перепродали землю далі. Зокрема, ТОВ “Лазурит-007” стало власником 1,1248 га.

У справі “Лазурит-007” суд спочатку став на бік прокурорів, однак апеляцію таки програли. Загалом висновки львівських суддів у справі 18-ти гектарів в Брюховичах не є одностайними. Прокуратура активно перемагала у Господарському суді Львівської області, утім так само активно програвала в апеляційному, який назвав теперішніх власників “добросовісними набувачами”.

За інформацією отриманою від Маряни Гайовської, прес-секретаря Прокуратури Львівської області, ще дві касаційні скарги у справі брюховицького лісу Вищий господарський суд залишив без задоволення. Наразі вони не зявилися в реєстрі судових рішень. Єдина надія на повернення 18 гектарів — це Верховний суд України, який може переглянути справи у разі неоднакового застосування судом касаційної інстанції однієї і тієї ж норми права у цих подібних справах. Але для цього потрібно, щоби прокуратура перемогла хоча б в одній.

Нагадаємо, справа про продаж Брюховицьких лісів вже була предметом розгляду Верховного суду України у 2007 році.