Голіусов та його послідовник запатентували ще корків для пляшок

12 Вересня 2013

10 вересня 2013 року Український інститут промислової власності зареєстрував патенти на два промислові зразки “пробка для закупорювання пляшок” авторства Кирила Голіусова та Олександра Листвака.

Голіусов та Листвак отримали патенти на три варіанти “пробок”. Як і в попередні рази, корки не являють собою щось унікальне, бо подібні або й такі ж самі вже використовують для закупорювання алкогольних напоїв.

Зверху корки Листвака, знизу - Голіусова

Зверху корки Листвака, знизу – Голіусова

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, Кирило Голіусов та його брат Дмитро є власниками патентів на зубочистки, планшетні комп’ютери, респіратори та інше. А от Олександр Листвак — це нова фігура у сфері патентування предметів, які і без нього багато років використовують у побуті. Цим літом Листвак отримав патенти на промислові зразки “вішалка для одягу”, “запальничка” та “лопатка для харчових продуктів”.

У базі патентів вказано адресу Олександра Листвака у селі Новопетрівське Миколаївської області. Утім допомогу в оформленні патентів надавала львівська фірма “Формула-Брок”. Ця ж компанія допомагала братам Голіусовим. Н.Г. Львів” вдалося знайти лише одного Листвака Олександра Валентиновича і його місце проживання — місто Львів. Людина з таким же іменем цьогоріч вступала до Львівського техніко-економічного коледжу.