- NGL.media - https://ngl.media -

ZIK в суді “відмазався” від боргу за охорону в чверть мільйона, заявленого ЛОДТРК

23.07.2013 @ 09:22 в Новини

ТОВ ТРК “Міст ТБ” (телеканал ZIK) виплатить на користь Львівської обласної державної телерадіокомпанії лише 14 тис. грн боргу, 1,7 тис. грн пені та понад 700 грн 3% річних, інфляційних втрат і судового збору. Так вирішив Господарський суд Львівської області — повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У рішенні [1] вказано, що ZIK отримав в оренду вбудовані нежитлові приміщення апаратно-студійного комплексу телебачення, яке належить ЛОДТРК, загальною площею 1391,9 кв. м за адресою м. Львів, вулиця Високий Замок, 4 з метою розміщення телекомпанії. Відповідно до договору орендар зобов’язаний здійснювати витрати, пов’язані з утриманням орендованого майна.

Звернувшись до суду, ЛОДТРК заявила про заборгованість телеканалу в розмірі 312,8 тис. грн. Зокрема, 78 тис. грн боргу за комунальні послуги та майже 235 тис. грн — за охорону.

Представник телеканалу ZIK у суді визнав борг за комунальні послуги і повідомив, що у червні компанією вже оплачено понад 64 тис. грн. Однак проти стягнення коштів за інші послуги заперечив, адже чинними договірними зобов’язаннями не передбачено ані обов’язку охороняти орендоване майно, ані здійснювати відшкодування витрат за охорону. Окрім того, “Міст ТБ” оплачує роботу 5-ти працівників, які здійснюють охорону орендованого майна.

Натомість позивач, ЛОДТРК, просила визнати борг за охорону, тому що вони дотрималися законодавчо встановленої процедури, а саме надіслали ZIKу проект договору, де додано пункт про обов’язок зі сплати послуг охорони. Утім ZIK не повернув проекту договору, як і не надіслав протоколу розбіжностей до договору.

Суд дійшов до висновку, раз договір не підписаний Міст ТБ”, відтак у телеканалу відсутні зобов’язання з відшкодування витрат на охорону орендованого майна. Вимоги ЛОДТРК — безпідставні та недоведені. Відтак ZIK має виплатити лише заборгованість за комунальні послуги.

Основним власником “Міст ТБ” [2] є ТОВ “Західна інформаційна корпорація” Петра Димінського, якій належить 99% статутного капіталу. Мінорітарним власником є ТОВ “Західноукраїнська корпорація “Бізнес медіа активи”, засновниками якої є гендиректор футбольного клубу “Карпати” Ігор Дедишин та ТОВ “ЗІК” Димінського. 1% статутного капіталу “Міст ТБ” належить офшорній компанії з Британських Віргінських Островів “Менділ Лімітед”.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/07/23/zik-v-sudi-vidmazavsya-vid-borhu-za-ohoronu-v-chvert-miljona-zayavlenoho-lodtrk/

URLs in this post:

[1] рішенні: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/32493785

[2] власником “Міст ТБ”: http://www.nrada.gov.ua/ua/derzhavniyreestr/Movniki/TRKMistTBTOV.html

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.