Підрозділ “Укренерго” у Львові переплатить у чотири рази, бо вирішив обирати переможця між двома “близькими” фірмами

15 Липня 2013

ВП “Західна електроенергетична система” ДП “НЕК “Укренерго” за результатами відкритих торгів замовив 21 обмежувач перенапруг для підстанцій Західної ЕС у ТОВ “Олекса – Буд” за майже 1 млн 120 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

На конкурс подавали пропозиції 7 фірм, однак у документах п’яти найдешевших фірм комітет з конкурсних торгів знайшов неділоки. Зокрема, до участі не допустили три фірми, чиї пропозиції починалися від 273,5 тис. грн і закінчувалися 847,7 тис. грн через відсутність однієї довідки — з МВС про відсутність судимості в уповноваженого представника. В АТ “Газенергокомплект”, яке пропонувало продати товари удвічі дешевше, також не було цієї довідки, а також їх банківська гарантія мала 95 днів, а вимагалося 120.

І нарешті ТОВ “ТК “Славенергопром” пропонувало обмежувачі за 277,2 тис. грн, однак надало лише один відгук щодо поставки таких товарів, тоді як вимагали два.

Таким чином участь у конкурсі брало лише дві найдорожчі пропозиції: ТОВ “ГТР-Електронік” (1 млн 155 тис. грн) та ТОВ “Олекса — Буд”(1 млн 120 тис. грн). Якби до оцінки допустили лише одну пропозицію — торги б відмінили.

Власником “ГТР-Електронік” є Ірина Горпиненко та Владислав Низовський, а “Олекса — Буд” – Олег Побийпеч. Горпиненко разом з Побийпеч є співвласниками в Обслуговуючому кооперативі “Мало-боярське” і в ТОВ “Магія дерева”.