В Дрогобичі шкоду від самобудів у Парку культури оцінили у неповні вісім тисяч гривень

08 Липня 2013

Дрогобицька міжрайонна прокуратура продовжує боротися за міський Парк культури і відпочинку. Господарський суд Львівської області 2 липня 2013 року зобов’язав ПП «НАТБУД» заплатити 7 728 тис. грн штрафу за нанесення шкоди ботанічній пам’ятці природи місцевого значення.

Як повідомляли «Н.Г. Львів», 13 травня 2013 року господарський суд Львівської області зобов’язав дрогобицьке приватне підприємство «НАТБУД» демонтувати два самочинно побудовані об’єкти незавершеного будівництва: площею 180 та 280 кв.м. на території парку і повернути ділянку місту. При цьому мерія міста не в захопленні від активності прокуратури, оскільки кілька років тому «НАТБУД» стало бажаним інвестором, який мав впорядкувати парк.

Підприємство обіцяло справно платити орендну плату і побудувати невеликий сучасний кінотеатр, спортивний майданчик, літню естраду, фонтан та атракціони. Всіх обіцянок не додержалося, але парк дещо облагородило. Як свідчать коментарі представників мерії, міська влада не прагне знову самостійно утримувати парк.

Проте Державна інспекція сільського господарства у Львівській області склала акти про нанесення шкоди земельній ділянці. У позовній заяві зазначено, що самовільне захоплення земельних ділянок призводить до неналежного фінансування заходів з охорони земель, проведення інвентаризації, землеустрою та моніторингу земель.

Засновником  ПП «НАТБУТ» є львів’янин Роман Михайлів. Який займається також ремонтом автомобільного транспорту і є співвласником футбольного клубу «Галичина» разом з львівськими бізнесменами Романом Дошаком та Володимиром Шведом. Останній відомий у Львові, завдяки незаконному будівництву ряду котеджів на території парку «Знесіння».