- NGL.media - https://ngl.media -

Суд підтвердив право голови фракції «Свобода» не доплачувати мільйон гривень за придбану ним землю

26.06.2013 @ 15:00 в Новини

Дрогобицька міська рада програла апеляцію щодо ділянки в центрі міста, площею майже 2 га, яку в неї купив, але так і не розрахувався повністю голова міської фракції «Свобода» Олег Хрущ. Про це повідомляється в Єдиному державному судовому реєстрі.

Як повідомляли [1] «Н.Г. Львів», колективне підприємство «Троянда» 30 жовтня 2008 року уклало з міською радою Дрогобича угоду про придбання земельної ділянки на вул. Тарнавського, 33, площею 1,8 га  за 2,2 млн грн. Підприємство заплатило 429 тис. грн, а решту суми мало сплачувати рівними платежами по 143 тис. грн щомісяця. У кінці 2010 року мерія Дрогобича звернулась до суду, оскільки платежі від «Троянди» перестали надходити. Суд постановив стягнути з підприємства 1,07 млн грн.

Заборгованість тривалий час не погашалась, але в мерії виявили, що земельна ділянка вже є заставленою – підприємство оформило договір іпотеки в Дрогобицькому відділенні «Укрінбанк». З’ясувалось також, що «Троянда» має державний акт на дану земельну ділянку, що є порушенням законодавства, оскільки повна сума не була виплачена. Проти посадовців міської ради Дрогобича була порушена кримінальна справа за перевищення службових повноважень, але це не вплинуло на рішення [2] господарського суду, який в квітні 2013 року визнав договір іпотеки чинним. Чим, фактично, дозволив КП «Троянда» не сплачувати решту суми за земельну ділянку.

Апеляційний суд Львівської області 19 червня 2013 року ще раз підтвердив [3] це право підприємства, залишивши чинним рішення Господарського суду. Своє рішення судді С. М. Бойко та Р.І.Марко мотивували тим, що у КП «Троянда» є державний акт серії ЯЛ №432215, виданим Управлінням Держкомзему у місті Дрогобич Львівської області, в якому не встановлено жодних обмежень (обтяжень) щодо використання земельної ділянки або її частини. Наявність кримінальної справи проти посадовців даного управління знову не вплинуло на рішення суду.

Основним власником КП «Троянда» є Олег Хрущ, депутат Дрогобицької міської ради, голова фракції «Свобода». Статутний фонд підприємства становить 500 059 гривень. З них 500 тис. грн – доля Олега Хруща, а 59 гривень – внесок ще чотирьох засновників.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/06/26/sud-pidtverdyv-pravo-holovy-fraktsiji-svoboda-ne-doplachuvaty-miljon-hryven-za-prydbanu-nym-zemlyu/

URLs in this post:

[1] повідомляли: http://ngl.media/2013/04/09/holova-fraktsiji-svoboda-u-drohobytskij-miskradi-dvichi-prodav-zemelnu-dilyanku-za-yaku-tak-i-ne-zaplatyv-mistu/

[2] рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/30430331

[3] підтвердив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/31978558

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.