Депутати збільшили площу під забудову нардепу-регіоналу в елітному районі вже до півгектара

21 Червня 2013
здоровя_14

Проект будівництва на вулиці Здоров’я, 14

Сесія Львівської міської ради надала дозвіл ТОВ “Оріон-Експорт“ на виготовлення проекту землеустрою щодо земельної ділянки площею 0,1 га на вул. Здоров’я, 14-а. Ця ділянка розташована впритул до будівництва житлового комплексу (0,4 га) на вул. Здоров’я, 14. Ділянку під це будівництво у 2011 році також отримало “Оріон-Експорт“. Провадить будівництво ТОВ “Інтергал-буд”, яке входить в одну групу з “Оріон-Експортом“ і зараховується до структур народного депутата Володимир Зубика (“Партія регіонів”).

Нагадаємо, що сесія міської Ради у день видачі дозволу “Оріон-Експорту” віддала ще одній структурі Зубика – ТОВ “Розвиток нерухомості” – 0,45 га на вул. Озаркевича. 4-а, що викликало скандал через близкість майбутнього будівництва житлово-офісного центру до Собору св. Юра. Так, нещодавно виявилось, що цю ділянку міська рада мала право віддати на Святоюрській горі винятково через аукціон.

Володимира Зубика преса неодноразово називала одним із фігурантів схеми із фірмою “Лівела”, у результаті якої бюджет України втратив близько 3 млрд грн. Ще одна фірма з оточення Зубика – “Інтергал” – була зафіксована на схемах із постачання наддорогої нафти “Нафтогазу”.

Засновниками ТОВ “Оріон-експорт” є Оксана Кіндрат і Олег Санагурський. Раніше серед співвласників був ще Валерій Кулаков. Оксана Кіндрат разом із рідною сестрою жінки Зубика – Ольгою Петрук – є засновниками ТОВ “Лотус-Інвест”. Валерій Кулаков був довіреною особою кандидата в народні депутати Володимира Зубика на останніх виборах. Окрім того він є співзасновником ТОВ “Компанія з управління активами “Крістал ессет мененджмент”, що своєю чергою є одним із засновників фірми “Інтергал-Буд”.