Прокуратура в суді втратила ще один гектар брюховицьких земель

14 Червня 2013

Львівський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу ТОВ “Лазурит-007” на рішення суду, згідно з яким у товариства витребували ділянку площею 1,1248 га в Брюховичах та повернули її у розпорядження держави в особі Кабінету Міністрів України. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, мова йде про рекреаційні землі, які Брюховицька селищна рада незаконно вилучила у місцевого лісництва і у 2008 році продала ПП “Буддизайн” та ТОВ “Новобуддизайн”. Ці компанії перепродали землю далі. Зокрема, ТОВ “Лазурит-007” стало власником 1,1248 га.

Тиждень тому прокуратура також програла апеляцію ТОВ “СервісПет”, яке придбало таким же чином 4,23 га. Так само у січні цього року ще один “добросовісний” покупець ТОВ “Галицький достаток” залишив собі у власності 3 га.

Наразі виглядає так, що прокуратура Львова, зокрема Шевченківського району, не спроможна повернути майже 18 га незаконно вилучених рекреаційних земель, які у 2008 році продали за безцінь — по 2,9 та 3 тисячі гривень за “сотку”.

Власниками ТОВ “Лазурит-007” є Володимир Гринчак та Сергій Свідніцький. Перший покупець землі “Новобуддизайн” та теперішній власник “Лазурит-007” зареєстровані на одну адресу: Львів, Туган-Барановського, 16. “Новобуддизайн” належав Марії Зайцевій та Миколі Опанащуку. Опанащук продав свою фірму “Неотехбуд” Тарасу Волосецькому, який був одним із власників “Лазурит-007”.