Прокурор вибиває гроші інвесторів Садового через суд

23 Травня 2013

Господарський суд Львівської області задовольнив позов прокурора Шевченківського району Львова до ТОВ “Підприємство “Турист” про стягнення понад 130 тис. грн. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Прокурор позивався в інтересах Департаменту економічної політики Львівської міськради. Згідно з рішенням, ще у 2009 році Департамент та “Підприємство “Турист” уклали договір №54 про сплату інвестиційного внеску. Товариство забов’язувалося сплатити кошти на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Львова в сумі 130 тис. грн.

Зокрема, до липня 2009 року “Турист” мав заплатити 30 тис. грн, і до кінця грудня 2010 року — ще 100 тис. грн. Однак нічого не заплатив. У суді представник товариства обгрунтував заборгованість скрутним фінансовим становищем. Суд зобов’язав їх виплатити гроші частинами, останній платіж до 31 грудня 2013 року.

У рішенні суду не пояснюється, яку вигоду від інвестицій отримає товариство. Власником ТОВ “Підприємство “Турист” зі “статутником” в 400 гривень є Володимир Смалюх. Компанія вигравала тендери Львівської облдержадміністрації. Зокрема, в 2009 році на реставрацію собору Святого Юра у Львові. Останній конкурс, в якому перемогла фірма, – це газифікація будинку-музею Івана Франка у Нагуєвичах Дрогобицького району за 1 млн 870 тис. грн у 2011-му році.