Фірми Карвацьких розіграли між собою тендер на будівництво клубу в Сокільниках

21 Травня 2013

Сокільницька сільрада Пустомитівського району за результатами відкритих торгів замовила будівництво клубу «Центр мистецтв та дозвілля «Просвіта». Роботи виконає ТОВ “Укрсвіт-2008” за 10 млн 629 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

У торгах брало участь три компанії: ТОВ “Укрсвіт-2008”, Корпорація БП “Карпатбуд” та ТОВ “Альтіс-Спецбуд”. Пропозицію останньої відхилили через невідповідність умовам документації конкурсних торгів. Відтак перемогло “Укрсвіт-2008”, яке запропонувало виконати роботи на 350 тис. грн дешевше за “Карпатбуд”.

Власниками “Укрсвіт-2008” є Тетяна Селезньова (24,2%), віце-президент Корпорації БП “Карпатбуд”, та Олег Карвацький (75,8%). Керівником товариства раніше був Юрій Карвацький, президент Корпорації БП “Карпатбуд”, а заодно чоловік Тетяни Селезньової та дідусь Олега Карвацького. Тепер керівником є Мирослав Яблонський, генеральний директор того ж «Карпатбуду».

Корпорацію БП “Карпатбуд” заснувало три компанії. Найбільша частка у розмірі 64,84% належить ТОВ “Карпатбудстиль” (власники: Юрій Карвацький – 60%, його дружина Тетяна Селезньова — 20% та донька Тетяна Козловська – 20%). Ще 33,73% “Карпатбуду” належить ПП “Зодчий-2010”, де власником та директором також є Юрій Карвацький. Найменша частка у розмірі 1,43% належить ПАТ “Прикарпатбуд”. Згідно зі SMIDA, Юрій Карвацький має 9,7% акцій даного ПАТ.

Окрім того “Укрсвіт-2008” та “Карпатбуд” мають однакові адреси. Згідно зі ст. 17 ЗУ “Про здійснення державних закупівель”, замовник повинен відхилити пропозиції повязаних осіб.

карпатбуд

Це вже третя спроба Сокільницької сільради збудувати клуб. Аналогічні тендери проводили і в попередні роки. Зокрема, у 2011 та 2012 році конкурс вигравало ТОВ “Вояр”. Щоправда, у 2011 році будівництво клубу коштувало б понад 8 млн, а у 2012 — понад 12. Власником ТОВ “Вояр” зі статутним капіталом 7,4 тис. грн є Володимир Керницький, сільський голова Пасік-Зубрицьких, що знаходиться поряд з Сокільниками. У Віснику держзакупівель відсутня інформація, чому клуб так і не збудувала дана компанія.