Свій до свого по своє: Ахметівське «Західенерго» застрахувалось в його ж компанії «Аска»

14 Травня 2013

Публічне акціонерне товариство «ДТЕК Західенерго» застрахувало майно та перерви (простої) у виробництві на 9,6 млн гривень у ПрАТ «Українська акціонерна страхова компанія «АСКА». Угода укладена за результатами тендеру, який відбувся  27 березня. Про це повідомляє Вісник державних закупівель.

Термін надання страхових послуг п’ять місяців, з травня по вересень 2013 року. Майно теплоелектростанцій в смт. Добротвір (Львівська обл.),  м. Ладижин (Вінницька обл.), м. Бурштин (Івано-Франківська обл.) застраховано від усіх ризиків, включаючи страхування машин і устаткування від поломок і перерви у виробничій діяльності, включаючи перерву у виробничій діяльності, викликаний поломками машин і устаткування.

Ліміт страхової відповідальності 2 млрд грн. по кожному окремому страховому випадку. Безумовна франшиза становить: 1,58 млн грн щодо страхування майна і поломок машин та устаткування.

«ДТЕК Дніпроенерго» і «АСКА» входять в групу Ріната Ахметова. Єдиним конкурентом на тендері було ПАТ «Страхова компанія «Статус». Її акціонерами є три компанії, які зареєстровані на харків’янина Сергія Власова. Наглядову раду очолює Данило Власов.