- NGL.media - https://ngl.media -

Управління освіти міськради програло суд екс-фірмі бездипломного Огури

13.05.2013 @ 08:30 в Новини

Відділу освіти Залізничного району управління освіти Львівської міської ради у Господарському суді Львівської області не вдалося [1] відсудити у Галицького правничого ліцею 123,5 тис. грн боргу за комунальні послуги. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням суду, Галицький правничий ліцей збільшив орендовані площі приміщень на вул. Городоцька, 38 до 711,8 кв. м. Відділ освіти звернувся до суду через те, що із зміною орендованої площі суттєво збiльшилось і нарахування по комунальних платежах, які ліцей не сплачує. Станом на 1 вересня 2012 року борг становив майже 123,5 тис. грн.

У суді представник ліцею пояснив, що вони не заперечують факт надання комунальних послуг, однак рахунки мають бути обгрунтованими. Крім цього, орендодавець не є постачальником теплової енергії, а тому мова може йти виключно про відшкодування його витрат на опалення, а не оплату комунальних послуг.

Суд встановив, що обов’язком ліцею, згідно з договорами оренди, є своєчасна і в повному обсязі сплата орендної плати. Однак плата за комунальнi послуги, вартість експлуатацiйних витрат та плата за користування земельною ділянкою не входять до орендної плати.

Співвласником Галицького правничого ліцею був Володимир Огура [2], екс-начальник управління освіти ЛМР, якого звільнили за фальшивий диплом про освіту. Тепер власником ліцею є Оксана Ходань. Так само ПП “Ерудит” було власністю Огури, а тепер належить Ходань. У приватній школі “Ерудит” навчалися діти міського голови Львова Андрія Садового.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/05/13/upravlinnya-osvity-miskrady-prohralo-sud-eks-firmi-bezdyplomnoho-ohury/

URLs in this post:

[1] не вдалося: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/30980901

[2] Володимир Огура: http://gazeta.ua/articles/scandals-newspaper/_golovnij-osvityanin-lvova-prihodiv-na-naradi-z-pistoletom/398228

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.