Комунальні підприємства у Львові виграють тендери, але виконує роботи і отримує гроші депутатська фірма

13 Травня 2013

Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з ЛКП “Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району м. Львова” на користь ТОВ “Арт Глорія” понад 60 тис. грн боргу та 1,7 тис. грн судового збору. Про це повідомляється у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням суду, ЛКП “ШРП Франківського району Львова” (правонаступником якого є ЛКП “ШРП Галицького району Львова”) уклало з ТОВ “Арт Глорія” два договори. 5 квітня 2011 року на послуги з санітарного оброблення та аналогічні послуги по ручному санітарному прибиранню шляхової мережі Франківського району на 99 тис. грн, а 25 січня 2012 року — на послуги з механізованого прибирання вулиць району автонавантажувачем ВОВСАТ S-185 (сума договору не повідомляється). Однак за цими договорами комунальники розрахувалися частково, тому виник борг на загальну суму понад 60 тис. грн.

У лютому 2011 року ЛКП “ШРП Франківського району Львова” виграло два тендери Франківської РА Львівської міськради. Перший на послуги з механізованого прибирання району за 2 млн 760 тис. грн, другий — на послуги з ручного прибирання за 2,4 млн. грн. Точний обсяг замовлених робіт встановити неможливо, адже у Віснику державних закупівель відсутня документація торгів. Натомість вказано, що роботи мають виконувати у січні-грудні 2011 року.

Власниками ТОВ “Арт Глорія” є Петро Соболь, депутат Львівської міськради від “Пори” у 2006-2010 роках, та Роман Сліпецький, який балотувався від “Пори” до облради. Раніше співвласником також був Петро Адамик, екс-голова фракції “Пора” в міськраді, а тепер депутат ЛМР від “Удару”.

Нова фірма Петра Соболя нещодавно також виграла тендер на будівництво велодоріжок у Львові за 2 млн 652 тис. грн. Кар’єра Соболя тісно пов’язана із міським головою Львова Андрієм Садовим.