- NGL.media - https://ngl.media -

Прокуратура не відвоювала три гектари в Брюховичах, які перепродав “Буддизайн”

17.04.2013 @ 09:00 в Новини

Скандальне ПП “Буддизайн” перед ліквідацією продало 3 га рекреаційних земель у Брюховичах ПП “Галицький достаток”. Прокурор через суд домігся скасування держакту на право власності, однак 8 квітня 2013 року “Галицький достаток” виграв апеляцію. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як відомо, у березні 2004 році Брюховицька селищна рада вилучила земельні ділянки, ліси I групи площею 19,1 га з держлісфонду Брюховицького лісництва і віднесла їх до земель селища рекреаційного призначення. Втім у 2005 році дане вилучення земель було скасоване Шевченківським районним судом Львова, чиє рішення залишили без змін [1] суди апеляційної та касаційної інстанції.

Однак, як зясувалося, Брюховицька селищна рада не тільки вилучила, а й віддала майже 9 га з цих земель в оренду ПП “Буддизайн”. У листопаді 2004 року Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області прийняв рішення у цивільній справі, яким зобов’язав Брюховицьку селищну раду продати ПП “Буддизайн” земельну ділянку площею 8,9965 га, більша частина якої (5,036 га) планувалася під громадсько-житлове будівництво, менша (3,9605 га) – під будівництво об’єктів дошкільного спортивно-навчального центру. Загальна сума, в яку оцінили землю, – майже 2 млн 623 тис. грн.

Це скандальне рішення таки переглянули, коли суду стало відомо про те, що вилучення цих земель було визнано неправомірним. Втім сталося це лише 2010 року, тому Брюховицька селищна рада встигла виконати рішення мукачівського суду і продати ділянку ПП “Буддизайн”. Договір купівлі-продажу підписали у листопаді 2008 року. Одна “сотка” землі обійшлася підприємству дешево – у 2,9 тис. грн.

У серпні 2009 року “Буддизайн” продав 5,036 га Денису Устюгову [2] та ПП “Галицький достаток” (яке було зареєстровано за два місяці до цього). Згідно з договором поділу земельної ділянки, “Галицький достаток” стало власником трьох гектарів, за які сплатило майже 3,5 млн грн (по 11 550 грн за “сотку”).

Майже через рік, у 2010 році ПП “Буддизайн” ліквідували.

У лютому 2013 року Господарський суд Львівської області частково задовольнив [3] позов прокурора і визнав недійсним Державний акт на право власності на земельну ділянку, який був виданий ПП “Галицький достаток”. Також підприємство мало передати 3 га у розпорядження держави в особі Кабінету Міністрів України.

Утім “Галицький достаток” подав апеляційну скаргу і виграв [4]. Апеляційний суд не погодився з рішенням суду першої інстанції з кількох причин. Зокрема, суд не отримав доказів того, що проводилося розмежування земель державної і комунальної власності в межах смт. Брюховичі. Відтак суд дійшов висновку, що Брюховицька селищна рада мала усі необхідні повноваження розпоряджатися цією земельною ділянкою. Суд також зазначив, що “Галицький достаток” не знав, що купує землю у ПП “Буддизайн”, яке не мало права її відчужувати.

Власником ПП “Галицький достаток” є Андрій Любомирович Бойко. Першим власником “Галицького достатку” було ТОВ “Лев”, яким на той момент володіла Марія Рудницька [5] — мати екс-заступника голови ЛОДА Олега Рудницького.

Власником ПП “Буддизайн” був Віктор Магазинщиков. Він разом із легендарним Михайлом Лавейкіним [6], екс-начальником обласного управління земельних ресурсів у Львівській області, заснували не менш відоме ТОВ “Земкомерц”.  


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/04/17/prokuratura-ne-vidvoyuvala-try-hektary-v-bryuhovychah-yaki-pereprodav-buddyzajn/

URLs in this post:

[1] залишили без змін: http://galinfo.com.ua/news/58361.html

[2] Денису Устюгову: http://tyzhden.ua/Society/57007

[3] задовольнив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/29319958

[4] виграв: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/30677424

[5] Марія Рудницька: http://ngl.media/2013/03/29/dorozhcha-ale-ulyublena-firma-tsentru-zajnyatosti-znovu-peremohla/

[6] легендарним Михайлом Лавейкіним: http://zik.ua/ua/news/2012/03/22/340106

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.