- NGL.media - https://ngl.media -

Відому у Львові трамвайну колію на Сихів будувала фірма Буняка та його сина

11.04.2013 @ 11:57 в ГРОШІ ВІД КОЛЕГ

ПП “Західна інженерна компанія”, яка виграла тендер на будівництво трамвайної колії на Сихів за 9 млн 842 тис. грн, належала екс-мерові Львова Любомиру Буняку та його синові Юрію. Про це дізналися журналісти програми “Народний контроль” на телеканал ZIK [1].

Згодом вартість робіт зросла, а кількість метрів колії, яку мають прокласти зменшилася. Понад 11 млн грн витратили на 180 метрів колії. Однак журналісти з [2]ясували [2], що насправді проклали лише 160 метрів. Відтак 20 фіктивних метрів коштували міському бюджету 1,2 млн грн.

За інформацією телеканалу, ПП “Західна інженерна компанія” зареєстрували у 1996 році, однак тоді воно називалося ТОВ “Юліта”. Галузь виробництва – м’ясна промисловість. Директор та один із власників – Юрій Буняк – син майбутнього львівського мера. У 2001 році “Юліта» стала промислово-виробничим ПП і почала займатися швейними виробами. Директор не змінився. У 2002 році фірма знову змінює вид діяльності, тепер на “загальні будівельні організації». Змінюється також директор, утім серед засновників далі Юрій Буняк – син тепер вже чинного голови Львова. З грудня 2007 року і до сьогодні компанія називається ПП “Західна інженерна компанія”. Ще тоді співзасновниками були батько та син Буняки.

Журналістам телеканалу ZIK Любомир Буняк заявив протилежне: “Ніколи не мав (відношення до фірми – авт). Це абсолютно інша фірма. Ви спитайте самого керівника фірми. Я то так знаю приблизно, але я ніколи не мав відношення до цієї фірми. Ніколи не був там причетний, там, засновником ніколи».

25 травня 2012 року депутати Львівської міської ради дозволили ЛКП «Львівавтодор» укласти кредитний договір з Європейським банком реконструкції та розвитку на інвестицію у продовження трамвайного маршруту №4 на Сихів [3]. Розмір інвестиції – 6 млн євро. А 25 лютого цього року відбулося відкриття конкурсних пропозицій [4] підрядних компаній щодо будівництва трамваю на Сихів. Однак документацію подала тільки одна компанія – «Онур».

Від “Н.Г. Львів”. Тепер власниками ПП “Західна інженерна компанія” є Оксана Винявська та ТОВ “Хосаро” (Андрій Рокош, Володимир Мазур і Тарас Хома).


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/04/11/vidomu-u-lvovi-tramvajnu-koliyu-na-syhiv-buduvala-firma-bunyaka-ta-joho-syna/

URLs in this post:

[1] телеканал ZIK: http://ziktv.com.ua/

[2] журналісти з: http://ratusha.lviv.ua/index.php?dn=news&to=art&id=158

[3] трамвайного маршруту №4 на Сихів: http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?lviv_otrimaye_11_mln_yevro_na_tramvay_do_sihova&objectId=1255854

[4] відкриття конкурсних пропозицій: http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?u_konkursi_na_budivnitstvo_tramvayu_na_sihiv_vzyav_uchast_tilki_onur&objectId=1278787

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.