У Брюховичах продали землю дитячого табору по 1,5 тисячі доларів за сотку

11 Квітня 2013

Прокурору Шевченківського району Львова та Львівській міськраді у судовому порядку не вдалося скасувати рішення Брюховицької селищної ради та визнати недійсним договір купівлю-продажу земель колишнього табору “Левеня”. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

З 1994 року постійним користувачем земель оздоровчого табору для дітей “Левеня” було Львівське ВО “Львівсільгоспмаш”, однак у 2006 році добровільно від них відмовилося. У червні 2010 році ТОВ “Левеня” (яке створили лише за три тижні до цього) придбало будівлі на цій ділянці за адресою вул. Ягідна, 11. Ще через місяць Брюховицька селищна рада затвердила ТОВ “Левеня” документацію із землеустрою та надало земельну ділянку площею 1,4675 га по вул. Ягідна, 11 в оренду на 25 років.

Через рік, у червні 2011 року, селищна рада вирішила продати ділянку ТОВ “Левеня” за 1 млн 805 тис. грн, тобто по 12,3 тис. грн за “сотку”.

У суді прокурор та міськрада доводили, що дана ділянка відноситься до земель оздоровчого призначення державної форми власності, а тому Брюховицька селищна рада не вправі ними розпоряджатись. Однак суд дійшов до іншого висновку.

Згідно з цінами на землю в Брюховичах, нині одна “сотка” у рекреаційному селищі коштує від 5,5 до 12 тис. доларів.

Власниками ТОВ “Левеня” є Оксана Вервега та Наталія Гаврилів.