- NGL.media - https://ngl.media -

“Свобода” тирити землю

10.04.2013 @ 13:10 в Розслідування

дем свобода [1]Деякі люди вважають, що чоловік, який знає всі куплети українського гімну, не може пиляти бюджет. Насправді трохи не так: пиляє він так само, як і всі. Просто робить це з піснею на вустах. Бо має час і натхнення.

Мила історія із цієї серії сталась в Дрогобичі [2]. Це – недалеко від Стрия, де колись народився Бандера.

Голова місцевої фракції «Свобода» у Дрогобицькій міськраді Олег Хрущ ( точніше його підприємство Троянда») купив у громади землю. Майже 2 га, і майже в центрі міста. Пообіцяв 2.2 млн гривень. Але як то водиться в колишніх єврейських містечках – 400 тисяч одразу, а 1.8 млн – колись потім.

Сталась ця урочиста подія ще в 2008 році. Тобто одразу по тому, як на західних теренах «Свобода» зміцніла в руках.

Через два роки міськрада дотумкала, що «потім» виявилось трохи розтягнутим у часі, і мільйон гривень десь завис. Рік посудилась – і в 2011-ому суд прирік «Троянду» віддати борг.

Але недаремно очільники «Свободи» стверджують, що члени їхньої партії не тільки сильні, але й мудрі.  Олег Хрущ гроші громади поки що так і не віддав. І є глибокі сумніви, що віддасть. Річ у тому, що двогектарна ділянка вже давно і закладена, і продана. Сталось це так.

У тому ж 2008 році, буквально через місяць після «земельного» рішення міськради «Троянда» Хруща укладає договір з ТОВ «ВІК» про обов’язок в майбутньому продати йому цих два гектари. Створили так би мовити опціон. Як у Фірташа з Хорошковським по «Інтеру». Дрогобицький договір теж був складений за давнім галицьким принципом – «свій до свого по своє». Бо майбутній покупець теж виявився дрогобицьким однопартійцем Олега Хруща. Тобто зачався такий собі кооперативний рух. У кращих традиціях Франка і Туган-Барановського.

Логіка цього опціону стала зрозумілою одразу після наступної офензиви лідера «свободівців». Як тільки він підписав «договір про намір», так одразу цю невиплачену ділянку заклав у банк.

Ну, і фінальний акорд: закладене майно одразу продав. Згідно до опціону і логіки кооперативного руху. А щоб скріпити цю акцію навіки – ТОВ «ВІК» подало в суд на «Троянду», і народний суд зобов’язав ділянку віддати.

Отож, в сухому залишку: місто грошей не отримало, банківський заклад перейшов до нового «добросовісного набувача». Так що, кому вдасться вициганити гроші – тому дуже пощастить.

Думаю, Юрій Дрогобич може гордитись своїми нащадками. Кажуть, що він був не тільки відомим астрологом, а й алхіміком…

 Блог від: Олексій Шалайський, “Наші гроші” [3]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/04/10/svoboda-tyryty-zemlyu/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2013/04/дем-свобода.png

[2] історія із цієї серії сталась в Дрогобичі: http://ngl.media/2013/04/09/holova-fraktsiji-svoboda-u-drohobytskij-miskradi-dvichi-prodav-zemelnu-dilyanku-za-yaku-tak-i-ne-zaplatyv-mistu/

[3] “Наші гроші”: http://nashigroshi.org/2013/04/10/svoboda-tyryty-zemlyu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.