Суд зобов’язав готель у Східниці платити за оренду землі 297 гривень в місяць замість 80

03 Квітня 2013

Завдяки  рішенню суду Східницька сільська рада підняла орендну плату за землю для чотиризіркового оздоровчого комплексу «Київська Русь», що розташований в селищі з 80 гривень в місяць до 297.

Господарський суд Львівської області задовольнив позов прокурора міста Борислав проти київського ТОВ «Парадіс Сервіс», якому належить готель, і зобов’язав внести зміни у договір оренди між Східницькою сільською радою та підприємством. Договір оренди на ділянку площею 250 кв.м, на якій розташований готель було підписано у листопаді 2007 року, тоді вартість грошової оцінки ділянки становила 9 тисяч 542 гривні, тобто 79, 58 грн. в місяць. В кінці 2010 року сільська рада затвердила нові норми грошової оцінки. Згідно з ними, на сьогодні ділянка коштує 59 тисяч 417 грн.

У рішенні суду зазначено, що селищна рада неодноразово зверталась з листами про необхідність змін договору, проте відповідач лишав їх без відповіді та задоволення. 25 березня зміни в договір зобов’язав внести суд. Тепер готель платитиме в місцевий бюджет Східниці 297 гривень 9 копійок щомісяця.

Мінімальна вартість проживання та лікування в оздоровчому комплексі становить 8 тисяч 369 гривень в тиждень.