Борги з Шевченківської районної адміністрації тепер «вибивають» колектори

28 Березня 2013

Львівське приватне підприємство «Будформат» втратило надію на те, що адміністрація Шевченківського району міста розрахується за виконані роботи з ремонту прибудинкових території в Рясне та Підголоско, і передала свій борг ТОВ «Агенція з повернення боргів «Рубікон». Тепер колектори намагаються відсудити у райдержадміністрації борг у розмірі 405 тис. гривень.

Як повідомляється у Єдиному державному реєстрі судових рішень, Господарський суд міста Львова 24 січня 2013 року прийняв рішення на користь «Рубікону» і зобов’язав адміністрацію повернути борг у сумі 404,9 тис. грн, а також 45,6 тис. грн пені. Юристи адміністрації подали апеляційну скаргу. Щоправда, вони не оскаржують борг, а лише стягнення пені. Апеляційну скаргу мотивують затримкою бюджетного фінансування.

18 березня 2013 року суд відхилив апеляцію і залишив чинним рішення господарського суду. Затримка бюджетного фінансування не стала аргументом. Колегія суддів з’ясувала, що в договорі між адміністрацією та приватним підприємством «Будформат» було передбачено, що в разі затримки фінансування, обсяги закупівлі послуг можуть бути зменшенні. Тобто, виконавця робіт повинні були попередити, який об’єм робіт замовник реально може оплатити. Проте, як свідчить рішення суду, адміністрація «…не вчиняла будь-яких дій, які б свідчили про зменшення обсягів закупівлі послуг у зв’язку з недостатнім фінансуванням своїх видатків та не подала доказів про затримку бюджетного фінансування чи взагалі його відсутності».