Дизайн інтер’єрів та будівлі «Арени Львів» розробляли проектанти Межигір’я

27 Березня 2013

Ескізні проекти дизайну інтер’єру та будівлі стадіону «Арена Львів» розробляло ТОВ “Лугпромстройсантехмонтаж”. Ця ж фірма начебто розробляла і проектну документацію будівництва центру відпочинку та здоров’я в урочищі “Межигір’я” на території Новопетрівської сільської ради Київської області.

До проектних робіт на стадіоні “Лугпромстройсантехмонтаж” залучило львівське ТОВ “Укрдизайнгруп”. 31 січня 2012 податкова Личаківського району Львова здійснила перевірку “Укрдизайнгруп” з питань взаєморозрахунків з “Лугпромстройсантехмонтаж”. Податківці донарахували “Укрдизайнгруп” 110 тис. грн податку на прибуток та 138 тис. податку на додану вартість. На їхню думку, львівська фірма безпідставно сформувало собі податковий кредит та занизило зобов’язання по податку на прибуток. А на луганську фірму податкова складала численні акти про “фіктивність”, “безтоварність” та “ухиляння”.

Однак, щодо проектів дизайну інтер’єрів та будівлі стадіону по вулиці Стрийській Кільцевій дорозі у Львові, то він таки був зроблений. Відтак суд дійшов висновку, що операції були реальними, а податківці безпідставно донарахували “Укрдизайнгруп” податки.

Як відомо, “Укрдизайнгруп” у вересні 2011 року отримало державне замовлення на коригування та завершення розробки проектно-кошторисної документації по будівництву стадіону вартістю майже 17 млн грн.