Фірмі екс-депутатів через суд збільшили в 49 разів орендну плату за землю

25 Березня 2013

Господарський суд Львівської області задовольнив позов прокурора Борислава в інтересах Східницької селищної ради до ПАТ “Українське-Канадське спільне підприємство “Погар інтернешнл” про внесення змін до договору оренди землі. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як стало відомо з рішення суду, у 2008 році “Погар інтернешнл” взяло в оренду земельну ділянку площею 0,3001 га для будівництва та обслуговування господарських споруд, яка знаходиться у смт. Східниця на вул. Зарічна, 9а. На час укладання договору землю оцінили у 23,4 тис. грн, тому річна орендна плата становила лише 2,8 тис. грн.

У кінці 2010 року Східницька селищна рада затвердила нову грошову оцінку земель, тому змінилася і орендна плата. Компанію просили звернутися до управління держкомзему для підписання додатків до договору, однак “Погар інтернешнл” не давало відповіді.

Відтак суд вирішив внести зміни до даного договору оренди землі. Так як грошова оцінка земельної ділянки становить майже 1,15 млн грн, то “Погар інтернешнл” в рік сплачуватиме за оренду майже 138 тис. грн. Рішення ще може бути оскаржене до Львівського апеляційного господарського суду.

Акціонерами ПАТ “Українське-Канадське спільне підприємство “Погар інтернешнл” є Корпорація “Гай Касл Клабс Iнтернешнл Корпорейшн”, Віктор Доскiч та Дем’ян Малярчук, які були депутатами Львівської облради.  

Окрім того, за аналогічним рішенням суду від 14 березня “Погар інтернешнл” платитиме за оренду ще однієї земельної ділянки площею 0,3879 га в Східниці не 3,6 тис. грн в рік, а понад 74 тисячі.