Винниківська міськрада придумала нову схему легалізації самобудів

18 Березня 2013

Після апеляційної скарги першого заступника  прокурора міста Львова, виконкому Винниківської міської ради не вдалось узаконити незаконне будівництво в центрі міста.

5 березня 2013 року Львівський апеляційний господарський суд скасував ухвалу Господарського суду Львівської області від 4 грудня 2012 року у справі за позовом ПП «Дарина –Сервіс» до Виконавчого комітету Винниківської міської ради. Підприємство через суд вимагало визнати за ним право власності на збудоване приміщення, фактично узаконити самобуд. В суді уклали мирову угоду між позивачем та відповідачем.

Згідно з угодою виконком визнає право власності ПП «Дарина -Сервіс», на нежитлові приміщення павільйону №3 за адресою: м. Винники, вул. Галицька, 18, загальною площею 95,5 кв.м. А підприємство  зобов’язується провести державну реєстрацію права власності на дане приміщення.

Випадки узаконення незаконного будівництва не є поодинокими. Згідно з законодавством, незаконне будівництво – це будівництво, або реконструкція без дозволу, але на власній ділянці. Натомість ПП «Дарина-Сервіс» реконструювало магазин на ділянці, яка їм не належить, без жодних дозволів, без рішення сесії міської ради та оформлення документів. А виконком за допомогою мирової угоди легалізував самобуд у центрі міста.