Через один лист міська рада у суді не відвоювала туалет

18 Березня 2013

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позовних вимог Управління комунальної власності Львівської міськради до приватного підприємця Любові Дерев’янко, яку намагалися змусити звільнити та повернути орендовану громадську вбиральну. Про це повідомляється в Єдиному державному судовому реєстрі.

У рішенні суду повідомляється, що у 2003 році тоді ще управління ресурсів міськради уклало договір оренди на громадську вбиральну площею 77 кв. м за адресою вулиця Сихівська, 20 з приватним підприємцем.

З 2006 року договір неодноразово пролонгувався. За твердженням міськради, у 10 квітня 2012 року договір принив свою дію, тому того ж місяця управління комунальної власності надіслало орендарю відповідне повідомлення. Так як дану громадську вбиральню включили до переліку об’єктів, які приватизуються способом викупу, то в цьому повідомленні підприємцю також пропонували подати необхідні документи для укладення договору купівлі-продажу приміщення. Якщо орендар не захоче викупити нерухомість, тоді зобов’язаний впродовж 15 днів з дати отримання даного листа повернути приміщення балансоутримувачу та провести повний розрахунок за оренду.

Підприємець Любов Дерев’яненко натомість повідомила, що звернулася до управління комунальної власності і 25 квітня отримала відповідь, що питання стосовно продовження договору оренди приміщення перебуває на розгляді в управлінні, а відтак додаткова відповідь надійде до 30 липня. Однак листа так і не було. Договірні стосунки уважає продовженими також тому, що туалет застрахований до кінця березня 2013 року, а також оплачено всі виставлені рахунки за фактичне користування приміщенням.

Відтак суд дійшов висновку, якщо управління комунальної власності впродовж одного місяця після закінчення терміну дії договору, тобто до 10 травня 2012 року, не звернулося до підприємця з заявою про припинення дії договору оренди, він вважається продовженим на той самий термін і на тих самих умовах, які були передбачені договором.