Обласна адміністрація хоче витратити на свій сайт 75 тисяч

12 Березня 2013

Створення на офіційному веб-порталі Львівської облдержадміністрації у 2013 році системи обліку публічної інформації коштуватиме обласному бюджету 75 тисяч гривень. Про стало відомо з проекту рішення, зареєстрованого в облраді, яким пропонують затвердити “Регіональну програму сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2013–2016 роки”.

Витративши такі гроші, чиновники очікують, що нарешті зможуть належно виконувати Закон України “Про доступ до публічної інформації”, – сказано у паспорті програми. Окрім того, кожний наступний рік за час дії програми планують витрачати ще по 20 тис. грн на забезпечення функціонування цієї системи.

На сайті ЛОДА вже існує система обліку публічної інформації, однак темпи її оновлення неприємно вражають. Наприклад, станом на 11 березня останнім документом там зазначено розпорядження ще від 22 лютого. Окрім того, судячи з розділу “Документи” на сайті ЛОДА, вже тиждень в адміністрації не підписують публічних документів.