Спортсмени з Миколаєва передбачають, що ціна газу зросте майже 850 доларів

11 Березня 2013

Спортивно-оздоровчий комплекс «Ювілейний» у місті Миколаїв Львівської області замовив найдорожчий газ у Львівській області. Як повідомляється у Віснику державних закупівель, за процедурою закупівлі в одного учасника, спортивний комплекс замовив у ПАТ “Львівгаз” 51 тисячу кубометрів газу на суму 350 тисяч гривень. Тобто, ціна тисячі кубометрів становить 6 863 гривень або 858 доларів.

Середня закупівельна ціна газу у Львівській області 590 доларів за тисячу кубометрів. Щоправда, випадки купівлі дорого газу не є поодинокими в інших областях. Наприклад, як повідомляли «Наші гроші», у Алчевську (Луганська область) купували газ по 708 доларів. Нацкомісія з регулювання енергетики затвердила на 2013 рік граничний рівень ціни на газ для бюджетних організацій, на рівні 3 509 грн. (близько $438) за 1000 куб. м без урахування ПДВ.

Часто закупівельники пояснюють, що протягом року ціни можуть коливатися, тому для того, щоб не проводити додаткові торги закладають більші ціни. Або як у Хмельницьку після основної угоди укладають додаткову, якою зменшують закупівельну ціну.