Міськрада дозволила купити комунальне майно нардепу, журналістці та власнику юрфірми

07 Березня 2013

Львівська міська рада затвердила перелік об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації способом викупу. У списку серед претендентів на нерухомість виявилися відомі люди нашого міста.

Власники ТОВ “Фієста-Фантастика” (ресторан-нічний клуб “Фешн клаб”) народний депутат України Ігор Кривецький та Олександр Веремеєнко, на якого нещодавно готували замах, претендують на 28,6 кв. м приміщення першого поверху за адресою вулиця Театральна, 10.

Наталії Балюк, головному редактору газети “Високий замок”, дозволили викупити гараж на Свенціцького, 12 площею 18,3 кв. м. Депутат Жовківської районної ради, член ВО “Свобода” Володимир Рудий має право викупити аж два приміщення: майже 120 “квадратів” на Широкій, 68-а та понад 73 — на Роксоляни, 26-а.

ПП “Формо-проект” може купити нерухомість площею 66,8 кв. м на вулиці Личаківській,20. Підприємство належить члену партії “Сильна Україна” Костянтину Писаренку, відомому завдяки юридичній фірмі “Писаренко і партнери”. Він також разом з відомим львівським “олійним” бізнесменом Іваном Залізним є власниками ПП “Західвторпромресурс”.

Серед особливостей списку — присутність різних фірм, але з одним власником. Наприклад, ТОВ “Марічка“ та ТОВ “Обновка“ належать Лесі Данчевській. Товариствам дозволили викупити приміщення на вул. Дорошенка, 23 площею майже 150 кв. м та вул. Дорошенка, 22 площею понад 103 кв. м. Леся Данчевська є співзасновником ТОВ “Ренет” разом з Андрієм Данчевським, членом ВО “Батьківщина”.

Згідно Програми приватизації майна комунальної власності м. Львова на 2012-2014 роки, викуп застосовується, якщо майно не продали на аукціоні або за конкурсом. Також право першочергового викупу має орендар, який належно виконує свої обов’язки за договором найму.

Ціна продажу об’єкта, що підлягає приватизації способом викупу, встановлюється на підставі результатів його оцінки.Як повідомили “Нашим грошам. Львів” у Львівській міськраді, оцінку ще не проводили, відтак суми викупу невідомі.

Повний перелік претендентів на викуп майна тут