- NGL.media - https://ngl.media -

Львівські науковці зробили все можливе, щоб викинути з тендеру дешевші пропозиції й обрати переможцем “Лев-2”

01.03.2013 @ 09:00 в Новини

Інститут народознавства НАН України та Державний природознавчий музей Львова за результатами відкритих торгів замовили цілодобову охорону у ПП “Лев-2” загалом на 383,7 тис. грн. Послугу надаватимуть до кінця грудня 2013 року. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

В обидвох торгах брали участь одні й ті ж сім компаній. І в обидвох випадках три найдешевші пропозиції одних й тих же фірм були відхилені. І що найважливіше – в торгах різних установ, з різним складом конкурсного комітету текст щодо відхилення дешевших пропозицій звучить повністю однаково, хоча засідання комітетів відбувалося одночасно за різними адресами.

Повторюються навіть помилки у тексті. Наприклад, член комітету Державного природознавчого музею Климишин О.С. та секретар комітету з конкурсних торгів Інституту народознавства Мельник В.А. зазначили, що (текст подано без змін і редагування) «Дочірне підприємство «агентство професійної безпеки «Атлант» не дотрималсь вимог, а саме: До складу цінової пропозиції було подано два оригінали листів-відгуків від організацій, з якими укладені аналогічні договори, детально вивчивши дані листи встановлено, що листи відповідають тільки одному аналогічному договору який який поданий в складі пропозиції, на інші договори листів відгуків було не подано, що є суттєвим порушенням вимог документації конкурсних торгів”.

Володіють екстрасенсорними здібностями ще два представники різних комітетів, Корольов М.О. та Чмелик Р.П., які слово в слово повідомили наступне: «Приватне підприємство «Конгрес-Охорона» не дотрималсь вимог, а саме: До складу цінової пропозиції було подано пропозицію згідно Додатку №1 згідно якого вимагалось кількість годин охорони з врахуванням об’єму надання послугв розрізі одного календарного року, що становить 17 520 годин, даним учасником прийнято до розрахунку значно менше годин 15 744 години, що не відповідає вимогам документації”.

Так само Тріска Г.В з однієї установи та Булгакова Л.П. з іншої (текст не редаговано) повідомла, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Секюріті» не дотрималсь вимог, а саме: До складу цінової пропозиції не було подано копію сертифікату відповідності відповідної системи менеджменту якості згідно із ISO9001:2008 дія якого розповсюджується на послуги що закуповуються”.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/03/01/lvivski-naukovtsi-zrobyly-vse-mozhlyve-schob-vykynuty-z-tenderu-deshevshi-propozytsiji-i-obraty-peremozhtsem-lev-2/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.